DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ezért választotta a McLarent Ricciardo

Az ausztrál F1-es pilóta megindokolta, a jó fizetés ellenére miért hagyta maga mögött a Renault istállóját. Más okok vezérelték, mint amikor a Red Bulltól távozott.

Még a 2020-as Formula-1-es szezon sem kezdődött el, néhány versenyző már most úgy döntött, év végén maga mögött hagyja aktuális csapatát. Mivel Carlos Sainz a Ferraritól távozó Sebastian Vettelt váltja, a megüresedett helyre Daniel Ricciardo érkezhet a McLarenhez. Az ausztrál pilóta mindössze két szezont versenyzett az érte komoly pénzt fizető Renault-nál, most pedig kevesebb fizetésért állt tovább. Elárulta, mi motiválta.

 ric-potre-20201



„Azt az ajánlatott választjuk, amelyik jobban hangzik” – kezdte magyarázatát egy közhelyes kijelentéssel. „Az motivál, amit az adott pillanatban gondolok és érzek. Tavaly a legjobb referenciát az adta, hogy a McLaren keltette a legnagyobb hullámokat. A Mercedes nyerte a bajnokságot, de egyértelműnek tűnt, hogy a McLaren minden más csapatnál nagyobbat lépett előre. Nyilván erőforrást is váltanak, így van miért izgatottnak lenniük” – idézte az F1 Nation podcastjében elhangzottakat a PlanetF1.

„Nem egyetlen faktor döntött. Ez a helyzet eltért a Red Bull-ostól. Ott azt éreztem, személyes az ügy. Régóta velük voltam, sokat próbálkoztunk, nyertem futamokat, de nem világbajnokságot, ezért váltani akartam. A mostani nem volt ilyen egyértelmű. Könnyű sem volt, de az idő majd mindent eldönt.”

Az F1-es paddockban többen meglepődöttségüknek adtak hangot, miután néhány pilóta már az idei szezonkezdet előtt döntött a 2021-es évről. Ricciardo szerint azonban nem volt érdemes várakozni. „Bár úgy tűnhetett, sok időnk van a váltásra, valójában nem ez a helyzet. Az első egy-két verseny nem ad tiszta képet, ezért ha júliusban kezdünk versenyezni, akkor augusztus-szeptember magasságáig várni kell, hogy egyértelművé váljon az erősorrend. Akkorra kissé késő lehet a célokon dolgozni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: