DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Verstappen: A vb-cím az egyetlen célunk

A Red Bull holland F1-es pilótája nem titkolja, hogy mi a várakozás: a világbajnoki címért akarnak harcolni és már alig várják, hogy nekiállhassnak a "hadjáratnak."

Nagy várakozásokkal vág neki a 2020-as csonkaszezonnak a Red Bull - dr. Helmut Marko korábban már kimondta, hogy a Ferrarinál jobbak és felnőttek a Mercedes szintjére, sokan pedig egyenesen őket tartják a szezonnyitó (két) futam fő esélyesének, hiszen a spielbergi pálya nem szokott kedvezni a Mercedesnek. Mindezek után Max Verstappen sem rejtette véka alá, hogy mit is szeretnének elérni idén.

07219058_011



"Csapatként azt várjuk, hogy nyerjünk. A világbajnoki címre akarunk rámenni, ez az egyetlen célunk" - jelentette ki a holland pilóta a Carnext.comnak adott interjújában. "Mindenki nagyon motivált, úgyhogy már alig várom, hogy kezdhessünk és megnézhessük, hogy hol is tartunk. Jól érzem magam, késznek érzem magam. Persze egy ilyen hosszú szünet után ezt reméli az ember, de nagyon izgalmas újrakezdeni."

Egyébként ami a szezonnyitót illeti, Johnny Herbert, a Sky Sports szakértőjeként dolgozó korábbi pilóta is esélyesnek érzi Verstappent: mint mondta, Lewis Hamilton sorozatban háromszor szerepelt itt gyengén, úgyhogy előzetesen a holland pilóta az, akit a többieknek meg kell verni, ha nyerni akarnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: