DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Webber: Durva lesz, ha tényleg Mugellóba megy az F1

Mark Webber már tesztelt azon a pályán és félti a pilótákat - szerinte ha a jelenlegi autókkal mennek rá, akkor azt a nyakuk bánja majd. Beszélt még a szezonrajtról és az erőltetett menetről is.

Mark Webber szerint brutális terhelést jelenthet majd a Formula-1-es pilóták számára, ha a mezőny tényleg versenyezni fog Mugellóban - mint ismert, a versenynaptár kiegyenesítése miatt több európai helyszín is szóba jött már, az egyik pedig a Ferrari saját bejáratú pályája. Webbernek korábbról van már tapasztalata ezzel az aszfaltcsíkkal és úgy fogalmazott, hogy tíz kör Mugellóban felér ezer körrel mondjuk Abu Dhabiban...

vebo



"Nagyjából negyven fok lesz ott a kérdéses hétvégén. Egyébként pedig annyira gyors az a pálya, hogy a pilóták nyaka ketté fog törni, ha a mostani autókkal mennek rajta. Szerintem ez brilliáns lenne. Teszteltem már ott és tényleg nagyon-nagyon-nagyon-nagyon gyors. Szóval hajrá!" - mondta Webber az F1 Nation Podcastnek adott interjújában.

Az ausztrál expilóta egyébként a pilóták mentális állapota felől is megközelítette a hamarosan bekövetkező szezonrajtot. Szerinte egy kis időbe telik, mire mindenkiről lemegy a rozsda, aztán szuperélesek lesznek a versenyzők, de ez hamar átcsaphat fáradtságba, kimerültségbe - hirtelen szakad rájuk rengeteg minden, ami extra terhet jelent majd. Mint mondta, ez azoknak nem lesz gond, akik elkapják a ritmust, akik jól teljesítenek, hozzák az eredményeket, azok "átrepülnek" majd lendületből a futamokon, a hétvégéken, de akik gondokba ütköznek, nem hozzák az elvárt szintet, azok hamar kimerülhetnek ebben az erőltetett menetben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: