DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ricciardo: Én is az elit csoport tagja, egy unikornis vagyok

Kik a jelenlegi F1 legjobb pilótái, akik képesek lennének Lewis Hamiltont legyőzni? Daniel Ricciardo helyet kér közöttük. Abban viszont még ő sem biztos, hogy évről évre képes lenne legyűrni a britet.

Az utóbbi években egyedül a hatszoros világbajnok Lewis Hamilton tudta bizonyítani, hogy egy nyerő autóval képes szállítani a vb-címet. Daniel Ricciardo úgy érzi, azonos technikával ő is Hamilton szintjét képviselné egy szűk csoport többi tagjához hasonlóan.

„Vannak ritka unikornisok a sportban. Van egy kevés ember, aki rendelkezik a tehetséggel, hogy bármelyik nap győzzön, és ez a mi sportunkban is így van. Hiszek abban, hogy van egy csoport köztünk az élvonalban, én és egy páran mások, akik ugyanazzal az autóval meg tudnánk izzasztani őt (Hamiltont) a bajnoki címekért. Én is ebbe a csoportba tartozom” – mondta az Autocarnak Ricciardo.



„Ha a tehetséget vagy képességet nézzük, hogy a határon elvezessünk egy autót, akkor vannak páran köztünk, akik képesek rá. De szükség van a megfelelő autóra is. Ez a csoport nem is igazán a sebesség miatt más, inkább a természetes képesség miatt, hogy versenyről versenyre besöpörjük az eredményeket. Egy adott napon jó páran tudnak nyerni. Lewis viszont újra és újra megcsinálja” – beszélt arról, hogy Hamilton különlegessége, hogy rossz napjain is képes győzni.

A Renault-t McLarenre cserélő Ricciardo úgy érzi, van benne egy világbajnoki cím: de hogy képes lenne sorozatban nyerni a trófeákat, ahogy teszi Hamilton, abban kételkedik.

„Ő abban különleges, hogy már hatszor megcsinálta. Ha valaki azzal érvel, hogy a legjobb felszerelés az övé, akkor is elismerése méltó ez az érdem. Évről évre formában kell maradnia és hajszolnia magát, állnia a nyomást, hogy rá vadászik mindenki. Biztos vagyok benne, hogy egy bajnoki címet tudnék nyerni ellene, de bármilyen magabiztos vagyok, tudnék vele csatázni évről évre? Nem biztos. Ez az érdeme tiszteletet parancsol” – beszélt elismerően Ricciardo a jelen legsikeresebb pilótájáról.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: