DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Frissítés: Így alakulhat az F1-es szezon második fele

Ross Brawn beszélt arról, hogy hogyan állhat össze az év - lehetnek beugró európai pályák, két bahreini nagydíj. A szezon vége már erősen körvonalazódik, csak a közepe lóg a levegőben.

Új információkkal szolgált a hamarosan elrajtoló 2020-as Formula-1-es szezon tervezett versenynaptáráról Ross Brawn, a széria sportért felelős vezetője. A naptárból eddig csak az első nyolc futam lett hivatalos, az európai helyszíneket tették közzé, a program második fele viszont egyelőre a levegőben lóg - erről adott infókat Brawn az F1 hivatalos weboldalán.

Mint mondta, a szezon végét Bahrein és Abu Dhabi lehet majd a naptárban, ez a két helyszín zárhatja le az évet, de Bahreinben akár két futam is elképzelhető - ha ez így lesz, akkor viszont két külön vonalvezetést fognak használni a pályán, mert van erre lehetőség, inkább nem rendeznének két ugyanolyan versenyt. Így van már legalább tíz futamunk és Brawn szerint még további öt-hat versenyt biztosan be lehet tenni a naptárba.

00119024_036



Hogy ezek mik lesznek, az egyelőre rejtély, állítása szerint folyamatosan változik a helyzet - nem akarják sokáig húzni, de még ennél is kevésbé akarnak valamit elhamarkodottan bejelenteni, aztán változtatni rajta. Nem zárja ki azt sem, hogy új európai pályák kerüljenek be a programba, Mugello, Portimao, Imola, vagy Hockenheim is esélyes lehet erre - de csak akkor lehet ez valóság, ha mindenképpen helyszínt kell még találni a normális szezonhoz.

Azt is hozzátette, hogy a fordított rajtrácsos futamokat idénre már kukázták a Mercedes miatt, de 2021-re továbbra is talonban tartják, ők nagyon szeretnének ilyen versenyt rendezni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: