DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton meg sem érezte a kényszerszünetet

A hatszoros világbajnok három és fél hónap kihagyás után szerdán újra versenyautóba ülhetett. Örömmel állapította meg, hogy még tud vezetni, és egyáltalán nem rozsdásodott be.

Miután kedden testközelből követte csapattársa gyakorlását, szerdán Lewis Hamilton is pályára gördült Silverstone-ban, a Mercedes privát tesztjén. A címvédő gárda a szabályoknak megfelelően a két évvel ezelőtti W09-es autóval telepedett ki a Brit Nagydíj helyszínére, ahol a pilóták, a mérnökök és a kiszolgáló személyzet is gyakorolhatta azokat a járványügyi protokollokat, amelyek a szezon első nyolc futamán is érvényben lesznek. Az autóból kiszállva Hamilton értékelte a napot.

ham-2020-tszt1



„A garázsból először kihajtva elönt a bizsergés. Nem számít, hány éve csinálom ezt, mindig újnak érzem. Nyilván ez egy régebbi autó, mégis fantasztikus élményt adott. Ma egy tisztességes programot teljesítettünk. Valtteri napja száraz volt, én vízben, eléggé nyálkás pályán kezdtem. De ilyen időjárásban nőttem fel, szóval hozzá vagyok szokva. A körülmények ellenére ráéreztem az autóra” – osztotta meg tapasztalatait. 

A rendkívül hosszú kényszerszünet kapcsán több pilóta arról beszélt, a szezonkezdet a visszarázódásról fog szólni. Hamilton úgy érzi, rá semmilyen negatív hatással nem volt a kihagyás, és már most hétvégén képes lenne a maximumot nyújtani. „Nem éreztem azt, hogy egyáltalán kimásztam volna a vízből, ez pozitívum. Szerintem egy pilóta minden hosszabb kihagyás alatt elgondolkodik, vajon képes-e még vezetni. Jó érzés azzal szembesülni, hogy én még képes vagyok rá. Érzem, hogy készen állok. Remélem, hogy mindannyian jól vagytok, és izgatottan várjátok a folytatást” – idézte őt a Motorsport.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: