DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Brawn: Komoly érdeklődők vannak a Williamsre

Ross Brawn szerint vannak jelentős emberek, akiket érdekel a Williams csapat megvásárlása és újra sikeressé tétele, ez pedig az új F1-es közegben csábítóbb lehetőség, mint korábban bármikor.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, eladósorba került a Williams F1-es csapata és egyelőre kérdéses, hogy mi lesz a legendás istálló sorsa. Ross Brawn, a Formula-1 sportért felelős vezetője viszont úgy látja, hogy vannak komoly érdeklődők, akik megvehetik, ezzel életben tarthatják a csapatot, a következő évekre tervezett költséglimit pedig pont az ilyen helyzetek megoldását hivatott elősegíteni.

whili



"Szerintem az biztató, hogy sok jelentős ember figyeli a Williamset, mert látják benne a lehetőséget a jövőre nézve. Szerintem azt is látják, hogy a Formula-1 is javul a gazdaságosságot, a marketinget és a versenyképességet tekintve is, amit a jövőben egy független csapat elérhet. Még ebben a nehéz helyzetben is látják benne a potenciált, szóval szerintem jó esély van rá, hogy a csapatot megveszik" - mondta Brawn a Racernek.

"Szeretnénk, ha a csapat maradna Williams az örökségével és a történelmével együtt. Nagyszerű csapat, meg akarjuk őket tartani és ahogy mondtam, komoly emberek támogathatják az istállót, hogy a jövőben újra sikeres legyen. Szerintem régebben az volt a baj, hogy nem volt kontroll a költekezés felett, a bevételek elosztása pedig a topcsapatoknak kedvezett, a kicsik dolgát nehezítette. Ez jövőre már nem így lesz" - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: