DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A visszavonulás is opció Raikkönen számára

Az F1-es mezőny rangidőse még nem döntött arról, hogy folytatja-e 2020 után is a versenyzést, azt viszont elárulta, mitől függ majd ez, és hogy hiányozni fog-e neki a száguldó cirkusz a távozása után.

Kimi Raikkönen tavaly októberben töltötte be 40. életévét, a júliusban induló lesz a 18. idénye a Formula-1-ben (két évet kihagyott 2010-ben és 2011-ben), a szerződése azonban 2020 végén lejár az Alfa Romeóval. A 2007-es világbajnok jövője azonban még nincs eldöntve, de azt ő is elismerte, hogy elképzelhető, hogy szögre akasztja a bukót – azt is elmondta, mitől függ majd a döntése:

raikkonen-aus-dppi



„Már korábban is elmondtam, hogy megcsinálom ezt a szezont, aztán utána döntök. Ha továbbra is élvezni fogom a versenyzést, akkor folytatom. Ha nem, akkor visszavonulok” – nyilatkozta Raikkönen az Infobae-nek.

Arra a kérdésre, hogy minek köszönhető, hogy ennyire hosszú karriert mondhat magáénak, így felelt a finn: „Ez nagyon egyszerű: imádom a versenyzést. Nem igazán érdekel a többi, az interjúk és a társai, viszont nagyon szeretem az érzést, amikor kerék a kerék ellen versenyzünk. Ez hiányzott, ezért is tértem vissza” – utalt a kétéves kihagyásra.

Raikkönen viszont abban is biztos, hogy ha egyszer távozik az F1-ből, nem fog többet visszavágyni: „Nem hiszem, hogy hiányozni fog. Vannak remek emberek itt, akikkel tartani fogom a kapcsolatot, de ez minden. Rengeteg évet töltöttem itt, és biztos vagyok benne, hogy ha úgy döntök, hogy abbahagyom, akkor találok sok dolgot, amely majd lefoglal.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: