DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Az F1 maximálisan támogatja Hamiltont

A rasszizmus elleni küzdelemben teljes mellszélességgel a nyílt kritikákat megfogalmazó világbajnoka mellett áll a Formula-1 - tudtuk meg Ross Brawntól.

Lewis Hamilton maximálisan kiállt a rasszizmus ellen az utóbbi hetekben, amikor George Floyd tragikus halála az egész világon végigsöpört, az Egyesült Államokban pedig azóta is folyamatosak a tüntetések. Most Ross Brawn, a Formula-1 sportért felelős vezetője mondta el, hogy ő és maga az F1 is maximálisan támogatja Hamiltont ebben a kérdésben.

f1_14



"Szerintem Lewis egy nagyszerű nagykövete a sportunknak és amiket mondott, azoknak abszolút van alapjuk. Maximálisan támogatjuk őt és amit mondott. Ami történt, az félelmetes és sajnos túlságosan gyakran esik meg. Láthattuk a reakciót rá és mi teljességgel támogatjuk Hamiltont" - mondta Brawn a Sky Sportsnak adott interjújában.

Hozzátette, hogy az F1 már évek óta igyekszik erősíteni a sokszínűségét, ennek érdekében indította az F1 in Schools programot is, amelyben a résztvevő gyerekek majdnem fele lány - Brawn szerint már ettől a szinttől a sokszínűség felé kell haladniuk. Hamilton egyébként legutóbb már a brit kormányba is beleállt - ez itt olvasható!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: