DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Kartonszurkolók ülhetnek Silverstone lelátóira

Silverstone illetékesei a labdarúgásból vett ötletet alkalmaznák az F1-ben - a világjárvány miatt zárt ajtók mögött rendezett futamokon kartonból készült bábukkal népesítenék be a nézőteret.

Az év elején kitört világjárvány különleges helyzetet teremtett a Formula-1-ben. A szokatlanul kései szezonkezdés, az egyelőre csak európai helyszínek alkotta versenynaptár és a zárt kapus versenyek csak néhány példát jelentenek ebben a furcsa időszakban. Silverstone promótere, Stuart Pringle a történelmi időszakot kihasználva egy, a labdarúgásból ismerős megoldáshoz folyamodna, amellyel a nézők híján sivár lelátókat színesebbé tenné. A közelmúltban a német Borussia Mönchengladbach zárt kapus meccsén úgy lehettek "jelen" a szurkolók, hogy néhány ezer forintot befizetve a klub készített róluk egy életnagyságú bábut, amit kiültettek a nézőtérre.

 kartonszurkolo



„A környezetemben sokan próbálnak meg újszerű ötleteket eladni nekem. Különösen a nyomdák próbálják lemásolni a bundesligás-kartonbábus dolgot, ami nagyszerű ötlet, és amire nyitott vagyok. A szórakoztatóiparban dolgozunk, és meg akarjuk őrizni a kapcsolatot a szurkolókkal. Szeretnénk minél jobban bevonni őket, ami ebben a digitális korban természetesen sokkal könnyebb. A weboldalunkon és a közösségi médiás felületeken is számos anyaggal készülünk. Legyen szó bármilyen megoldásról, amellyel bevonhatjuk az embereket– akár egy videófallal vagy egy kartonbábu-tömeggel –, mi nyitottak vagyunk rá. Minden lehetőséget megvizsgálunk.”

Az augusztus első felére leszervezett dupla silverstone-i futam szurkolók híján furcsa hangulatú lesz, de Pringle szerint a járvány alatt megtartott nagydíjak különleges lehetőségeket teremtenek. „Mivel idén nyáron miénk lesz a legnagyobb nézettség, így remélhetőleg bemutathatunk pár új személyt [a nyilvánosságnak]. Mindannyian imádjuk a saját sportjainkat, és nem próbálunk ki más sportágakat. Nagyszerű, hogy újraindulhat a versenyzés, és biztos vagyok benne, hogy megismerünk néhány új embert, valamint remélhetőleg izgalmas futamunk lesz” – idézte őt a GP247.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: