DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Újabb Ferrari-drámát jósol a McLaren főnöke

A 2019-es Brazil Nagydíjon történt ütközés csak a felvezetése annak, amit a Scuderián belül idén látni fogunk – állítja Zak Brown, aki szerint az olaszoknál most feszült a légkör.

A Ferrari istállójánál tavaly felborult az egyensúly. Sebastian Vettel és Kimi Raikkönen évekig felhőtlenül működő párosa feloszlott, miután az istálló a finnt lecserélte a bizonyítási vággyal fűtött Charles Leclerc-re, aki futamok alatt kényelmetlen helyzetbe hozta a csapat akkor még egyértelműen első számú pilótájának tartott Vettelt. A helyzet a szezon előrehaladtával visszatérő feszültséget generált közöttük, ami a Brazil Nagyíjon látott ütközésben csúcsosodott ki. Zak Brown szerint hiába jelenlegi hosszú szünet, a páros idén is fejfájást fog okozni a csapatvezetésnek.

„A Ferrari garázsa nem lesz egy boldog hely; a csapat most nem egy boldog családnak tűnik. Ez a helyzet 2020-ban izgalmas futamokat fog eredményezni. Amit Brazíliában láttunk, az csak a felvezetése annak, ami idén történni fog” – idézte a Corriere della Sera lapja a McLaren vezérigazgatóját.

Mivel az év végén távozó Vettel helyére a Ferrari Carlos Sainzt igazolta le, a McLarennek lehetőség adódott egy négyszeres világbajnokkal aláírni. Brownnak azonban más elképzelései voltak a 2021-es szezonról, így jövőre inkább Daniel Ricciardót ülteti Sainz helyére.

„Sebastian kivételes pilóta, de nekünk megvolt a saját tervünk: folytatjuk Carlosszal, vagy Danielt választjuk. Carlosszal mindig őszinte kapcsolatot ápoltunk, a jövőjéről már a téli szünet során megkezdtük a tárgyalást. Megkérdeztük, hogy velünk vagy a Ferrarival akarja folytatni, szóval Daniel bejelentése nem volt meglepetés, hiszen tisztában voltunk Carlos döntésével. Ezek idővel a vészhelyzet nélkül is megtörténtek volna, hiszen már azelőtt megkezdődtek a tárgyalások” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: