DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ezért tett keresztbe az F1-nek a Mercedes

Elmondta, hogy ő nyerni akar, ezért nem támogatja a fordított rajtrácsos ötletet. Brawn megértette, de sajnálja, hogy Wolff nem a nagyobb képet nézte.

Volt már szó arról korábban, hogy a fordított rajtrácsos futamok ötletét egyedül a Mercedes vétózta meg - most Ross Brawn is beszélt erről a folyamatról. A Formula-1 sportért felelős vezetőjét az Autosport kérdezte meg arról, hogy miért esett kútba a felvetés - mint ismert, fordított rajtrácsos kvalifikációs futamokat terveztek azokon a helyszíneken, ahol több versenyt is rendeznek az új naptár szerint.

00119006_074



"Már tavaly is nézegettük ezt, de nem kaptunk támogatást" - mondta Brawn, aki hozzátette, hogy idén viszont úgy érezték, hogy valamit variálniuk kell a második futamokon, így ez a szezon tökéletes lehetőség lenne az ötlet kipróbálására. "De nem tudtuk megcsinálni a Mercedes miatt. Toto (Wolff) elég őszinte volt a megbeszélésen. Mondta, hogy szerinte ők vannak a legjobb helyzetben az erősorrendet tekintve, az újabb világbajnoki címet hajszolják, miért kellene feladnia ezt a lehetőséget? Hiszen ez az ötlet sokkal nehezebb helyzetbe hozná."

"Én ezt megértettem és tiszteletben tartottam. Bárcsak a nagyobb képet látta volna, de nem így tett. Szerintem minden, ami ezután jött, az csak ködösítés" - értékelte a fejleményeket Brawn.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: