DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ecclestone: Remélem, hogy nincs vége a Williamsnek

A Formula-1 korábbi ura szerint mióta nem Sir Frank Williams irányítja az istállót, azóta nem jól megy a grove-iaknak - ő is próbál segíteni, hogy sikerüljön vevőt találni a csapatra.

Múlt héten jelentette be a Williams, hogy szakít a ROKIT nevű főszponzorral és nyitott arra, hogy eladósorba kerüljön - Sir Frank Williamsék megválhatnak az utóbbi években történelmi mélypontra jutó istállótól. Hogy ki akarja és tudja is megvenni a legendás grove-i alakulatot, az jó kérdés, mindenesetre Bernie Ecclestone, az F1 korábbi ura reméli, hogy meglesz rá a vevő.

vili_2



"Körbenézek, hogy találok-e valakit, aki szeretne ebben benne lenni. Egy csapatot birtokolni elég drága hobbinak számít és remélem, hogy ez nem jelenti a Williams Formula-1-es istállójának végét. Ez lehet egy éra, egy korszak vége, de remélem, hogy felbukkan valaki, aki megengedheti magának, hogy megvegye a csapatot. Szörnyű dolog elveszíteni egy ilyen istállót. A jó öreg Frank nagyon keményen dolgozott, hogy versenyképesek legyenek és azok lettek, az pedig nem jó, hogy ez eltűnt, hiszen történelmi csapatról van szó" - mondta Ecclestone a Straitstimes.comnak adott interjújában.

Hozzátette, hogy mióta nem Sir Frank Williams irányítja a csapatot, azóta indultak meg lefelé, az ő gyakorlatiassága és személyisége az, ami most hiányzik - a jelenlegi vezetésben, Claire Williamsékben nincs meg ez a képesség. "Ő képes volt megcsinálni a dolgokat" - mondta Ecclestone.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: