DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

„Az F1-nek várnia kellene a járvány végéig”

Lewis Hamilton édesapja szerint hiba mindaddig autósportot rendezni, amíg a világjárvány le nem csengett. A júliusi rajtot az egészségügyi dolgozók elárulásának tartja.

Alig pár nappal a Formula-1 idei szezonrajtjának hivatalos megerősítése után Lewis Hamilton édesapja nyilatkozott a sajtónak arról, mennyire nem tartja jó ötletnek ilyen hamar újraindítani az autósportéletet. Szerinte így a nézők, a rajongók egy részét elárulja a sorozat.

 ahamilton1



„Türelemmel és tisztelettel meg kellene várnunk, hogy az új fertőzöttek száma nullára csökkenjen, így a kulcsfigurák is haza tudnak menni, megpihenni, és kiélvezni a sportot. Megértem, hogy minél hamarabb vissza kell térnünk az üzlethez, de ezt a lehető legbiztonságosabban kellene tennünk. Az autósport világszinten rendelkezik szurkolókkal. Nem most jött el az ideje, hogy hátat fordítsunk azoknak, akik nem tudnak részt venni benne, vagy kilátogatni rá. Most a várakozásnak, a türelemnek és a támogatásnak van itt az ideje. Szurkolók nélkül nincs sport, és odakint a frontvonalon most szurkolók mentik szurkolók életét.”

„Bár a helyzet napról napra javul, az ellenséget még nem győztük le. Még mindig fenyegetést jelent az életünkre és a társadalomra, szóval mi ez a sietség?” – tette fel a kérdést, majd röviden a fiára is kitért. „Hihetetlenül álnoknak érezném magam, ha annak örülnék, hogy Lewis versenyez, vagy a dobogón ünnepel. Nem szívesen szurkolnék, miközben ezrek halnak bele a vírusba.” – idézte őt a brit ITV.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: