DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Már 2017-ben megkereste Raikkönent a Sauber

Az azóta Alfa Romeóvá alakuló F1-es csapat menedzsere árult el részleteket arról, hogyan csábították vissza a 2007-es világbajnokot, akivel aztán két óra leforgása alatt meg is állapodtak.

Kimi Raikkönen 2019-ben tért vissza ahhoz a csapathoz, amelynél 2001-ben megejtette a Formula-1-es debütálását: az azóta Alfa Romeóvá váló Sauberhez. A 2007-es világbajnok második ferraris karrierje után kötött ki ismét a hinwili gárdánál, ám Beat Zehnder csapatmenedzser most a Sauber 50. évfordulója kapcsán elárulta: már korábban elkezdték visszacsábítani egykori pilótájukat. Minderről az Autosport.com szaklapnak nyilatkozott:

raikkonen-alfa-sauber-dppi



„Elég hosszú ideje dolgoztam rajta. Amikor harmadikként végzett 2017-ben Silverstone-ban a Ferrarival, a magángépével vitt haza. Akkor kezdtünk el beszélgetni a jövőjéről. Azt mondtam neki: ’figyelj, ha már nem akarsz a Ferrarinál vezetni, vagy ők kiraknak, akkor vedd fel velem a kapcsolatot, és elintézem, megtaláljuk a módját, hogy visszatérj a Sauberhez, ha érdekel és motivál ez’. Folyamatosan beszéltünk erről az évek során.”

„Amikor 2018-ban Monzában a Ferrari úgy döntött, Charles mellett teszi le a voksát, azonnal felvettük a kapcsolatot. A verseny utáni kedden volt egy találkozónk Freddel, Kimivel és jómagammal. Nagyjából két óra alatt összehoztuk a szerződést. Vagyis inkább megállapodás volt az, mert Kimi nem olvas szerződéseket! Különleges kötődés alakult ki közöttünk az évek során.”

Zehnder Raikkönen fő erősségeiről is szót ejtett: „Mindig jól érezte az autót. Most már tudja, hogyan fog változni az autó viselkedése, ha ezt vagy azt módosítunk rajta. Igazán remek, ahogy technikailag átlátja az autót. Emellett motiváló, és nem önt le semmit cukormázzal. Vannak olyan megbeszélések, ahol a mérnökök dolga, hogy javítsanak a dolgokon, de Kimi közbeszól, hogy ’nem-nem, bízzatok bennem, nem ez a helyes irány, másfelé kell haladnunk’. Nagyon tisztán látja a dolgokat.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: