DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ricciardo búcsúajándékként dobogós helyezést adna

A Renault-tól év végén távozó pilóta elárulta, milyen érzések kavarognak benne az utóbbi szezon eredménytelensége miatt, és azt is, legszívesebben hogyan búcsúzna a csapatától.

Idén év végén felbomlik Daniel Ricciardo és a Renault rövid és nem túl sikeres együttműködése. Az ausztrál pilóta 2018-ban azzal a reménnyel igazolt a francia istállóhoz, hogy a gyári háttérnek köszönhetően idővel felemelkedhetnek az élmezőny szintjére, ám a csapat fejlődési üteme nem érte el a pilóta elvárásait, így útjaik a szezon végén különválnak. Ezzel kapcsolatban a CNN-nek elárulta, a csapata hogyan fogadta a hírt, miszerint jövőre a McLarennél fog versenyezni.

ricciardo-portrait-20192



„Nagyon sok pozitív visszajelzést kaptam a csapattagoktól, ami jólesett. Tudom, hogy izgatottan várják a közös évünk hátralévő időszakát, én pedig a lehető legjobbamra törekszem, és megpróbálok minél több futamot nyerni” – nyilatkozta családja ausztráliai farmjáról a pilóta, aki nagyon szeretne újra dobogón ünnepelni, hiszen utoljára a 2018-as Monacói Nagydíjon ért el top hármas eredményt.

„Nyilvánvalóan nagyon hiányzik. Hétvégén volt két éve, hogy utoljára dobogón álltam. Már éhezem azt az érzést. Amikor aláírtam a Renault-val, a kétéves tervben benne volt a dobogós helyezés. Ezt nagyon szeretném teljesíteni, és hiszek benne, hogy lehetséges. Szép búcsúajándék lenne mindenki számára. Tudom, hogy sokkal tartozom a Renault-nak. Nemcsak magam miatt, hanem nekik is meg akarom ezt adni” – árulta el.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: