DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ecclestone: Vettel a Mercedeshez vágyik

Az F1 korábbi tulajdonosa elárulta, sokat beszélt a Ferraritól év végén távozó Sebastian Vettellel, aki elmondása szerint 2021-ben Lewis Hamilton ellen szeretne versenyezni a címvédő csapatnál.

Az utóbbi hetek egyik legfelkapottabb témáját Sebastian Vettel jövője szolgáltatja, mostanra alig találunk valakit az F1 világából, aki ne spekulált volna a német karrierjéről. Most a pilótával jó kapcsolatot ápoló Bernie Ecclestone is megszólalt, és elárulta: Vettel jövőre legszívesebben a Mercedeshez igazolna, hogy kipróbálja magát Lewis Hamilton ellen. Azt is hozzáfűzte, szerinte mire lenne szüksége a németnek.

 vet-ham-20191_1



 „Sokat beszéltem vele, és talán ki kellene vennie egy évet. Jöjjön vissza a 2022-es szabályváltozásokra. Így lenne alkalma megfigyelni, milyen irányba változik az F1. De szerintem a Mercedesnél akar vezetni Lewis ellen” – árulta el az F1 egykori nagyfőnöke, aki Hamilton jövőjére is kitért. Elvégre a brit pilóta szerződése is lejár 2020 végén a Mercedesszel. „Semmi értelme annak, hogy máshová igazoljon. Akkor fogja elhagyni a Mercedest, ha visszavonul. Kétlem, hogy kifelé nézelődne. Miért menjen a Ferrarihoz? A Mercedest ismeri, és tisztában van vele, mennyire jól működik a csapat.”

Ha már Hamiltonra terelődött a szó, azt is hozzátette, hány világbajnoki címet jósol a pilótának. Nem keveset. „Ha minden így marad, akkor semmi akadálya nem lehet annak, hogy Lewis még tíz világbajnoki címet nyerjen” – idézte őt a PlanetF1.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: