DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton: Semmi sem pótolja a tapasztalatot

A hatszoros F1-es világbajnok brit ugyanolyan fiatalnak érzi magát, mintha még mindig a húszas éveiben járna, csak most már a tehetsége mellé rengeteg tudás és tapasztalat is társul.

Ha a koronavírus-járvány végre hagyja elrajtolni majd a 2020-as Formula-1-es szezon, Lewis Hamilton nem másért szállhat harcba, mint hogy beérje Michael Schumacher 91 futamgyőzelmet és hét vb-címet számláló csúcsát (ő maga 84 elsőségnél és hat vb-sikernél jár). A fiatal generáció, az élén Charles Leclerc-rel és Max Verstappennel viszont azon van, hogy véget vessen a mercedeses uralmának. Hamilton viszont úgy érzi, készen áll a kihívásra:

hamilton-2019-dppi



„Semmi sem pótolja a tapasztalatot, és ez biztató hír számomra” – idézi a brit szavait a PlanetF1.com szakoldal. „Pillanatnyilag is nagyon fiatalnak érzem magam, mintha még mindig a húszas éveimben járnék. Mentálisan még inkább, még mindig az a gyerek vagyok, aki voltam korábban. Csak most már van plusz tudás és tapasztalat, amit a gyerekként is meglévő tehetség mellé tehetek. Ha ezt hozzáteszem, és még keményebben dolgozom, akkor nincs igazán komoly határa annak, meddig juthatok el ezzel.”

Hamilton hozzátette: az F1-ben való versenyzéssel járó körítés olykor azért még számára is túl sok tud lenni. „Az elsődleges célom, hogy világbajnokságokat nyerjek, hogy jól dolgozzak együtt a csapattal, és hogy még hevesebb, energikusabb, fittebb és hatásosabb teljesítménnyel rukkoljak elő sportolóként és versenyzőként egyaránt. Aztán viszont elragad az ezt követő forgatag: ott van a média, a szponzori megjelenések és hasonlók. Úgy képzelem, ilyen lehet egy mosógépben vagy hullámban lenni” – fogalmazott a 35 éves pilóta.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: