DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Leclerc: Még messze vagyok a vb-címtől

Noha sokan úgy gondolják, ő lehet a jövő egyik F1-es világbajnoka, a Ferrari fiatal monacói pilótája úgy érzi, még sok feladat és hosszú út vár rá addig, mire elérheti ezt a célját.

Charles Leclerc 2018-ban mutatkozott be a Formula-1-ben, s rögtön a remekül sikerült sauberes idénye után átülhetett a Ferrariba, ahol pedig egyből jobb teljesítményt nyújtott, mint négyszeres világbajnok csapattársa, Sebastian Vettel. A maranellóaik immár egyértelműen a monacóit tekintik a jövő emberének, hiszen míg Vettel a szezon végén távozik, addig Leclerc-rel egészen 2024-ig hosszabbítottak.

leclerc-ferrari-aus-1



Az első két F1-es idényében mutatott produkciója alapján sokan úgy vélik, csak idő kérdése, hogy a fiatal versenyző világbajnok legyen. De vajon hogyan vélekedik erről maga a pilóta? Minderről a Sky Sports Italiának beszélt:

„Gondolok-e arra, hogy világbajnok lehetek? Nem tudom, mire számíthatok, még sosem voltam az. Dolgoznom kell tovább, mert még hosszú út áll előttem. Elégedett vagyok az eddigi fejlődésemmel, de még sokat kell tennem érte. Remélem, egy napon elérem majd, de még messze vagyok tőle.”

Leclerc azt is elmondta, hogy már nagyon várja, hogy végre elkezdődhessen a koronavírus-járvány miatt megcsúszott 2020-as évad: „Egyetlen gondolattal kelek és fekszem: a vezetéssel. Nagyon hiányzik, és többet edzek, mint valaha, hogy készen álljak, amikor újrakezdjük.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: