DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Leclerc tagadja, hogy első számú lenne

A Ferrari fiatal reménysége eloszlatta azokat a híreszteléseket, melyek szerint Sebastian Vettel távozása után a csapata őt lépteti elő első számú pilótává. Carlos Sainzról is nyilatkozott.

Charles Leclerc egyetlen szezon alatt a Ferrari új üdvöskéjévé lépett elő, de saját bevallása szerint a csapata nem úgy kezeli őt, ahogy elődeit. Amikor 2015-ben Sebastian Vettel csatlakozott az alakulathoz, mindenki tőle várta egy új korszak eljövetelét. A németnek azonban különböző okokból kifolyólag nem sikerült beteljesítenie az elvárásokat, így a kapcsolatukat megtestesítő lufi egy ideig csak eresztett, majd Leclerc 2019-es leigazolása után ki is pukkant. Ezt, és a monacói pilóta öt évre szóló új szerződését figyelembe véve a közvéleményben kialakult az a nézet, miszerint a Ferrari őt tette meg új vezérpilótának. Leclerc azonban ezt határozottan tagadta. „Nem lettem első számú” – szögezte le a L’Équipe-nek adott interjújában. 

 leclerc-portre-20191



Ennél részletesebben tárgyalta a Ferrarihoz 2021-ben érkező Carlos Sainz kérdéskörét. Megtudtuk, mi a véleménye a spanyol pilótáról, és mire számít tőle.„Carlos nyilvánvalóan kihívást fog jelenteni, nagyon gyors lesz. Szerintem ő egy nagyszerű pilóta, és ezt meg is fogja mutatni. Ha ez eddig nem lett volna mindenki számára egyértelmű. Komoly kihívás lesz számomra. Más, mint amikor Vettel mellett versenyeztem” – magyarázta Leclerc.

A Ferrari kétéves szerződést írt alá Sainzcal, így a páros minimum 2022 végéig együtt fog versenyezni. 

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: