DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Mi lesz veled, Brit Nagydíj?

Hivatalosan megerősítésre került, hogy az F1 sem kap mentességet azon brit járványügyi korlátozás alól, miszerint 14 napos karantén vár mindenkire, aki az országba utazik. Ezzel ellehetetlenítik a nagydíj megrendezését.

A brit kormány pénteken hagyta jóvá azt a járványügyi intézkedést, amely értelmében június 8-tól mindenkire 14 napos karantén vár, aki az Egyesült Királyság területére utazik. A Formula-1 vezetése erre reagálva kezdett tárgyalásba a helyi kormánnyal, hogy a mezőny mentességet kapjon a korlátozás alól, így nyáron megrendezhessék a Brit Nagydíjat. Ez úgy tűnik, nem járt eredménnyel, de az F1 nem adja fel, és tovább lobbizik a versenyért.

 f1-britnagydij-nezok



Az F1 szóvivője még a bejelentés előtt arról beszélt, ha nem kapnak mentességet, akkor lehetetlenné válik a silverstone-i viadal megrendezése. A pálya főnöke, Stuart Pringle a Sky Sportsnak elárulta, a kormány aktuális álláspontja ellenére reméli, hogy idén is tudnak Brit Nagydíjat rendezni. Ha nem így lenne, akkor akár dupla Magyar Nagydíj helyettesítheti a helyszínt, de akár Németországba is visszatérhet a mezőny.

Más, fontosabb szektorban dolgozók egyébként kivételt kaptak a korlátozás alól. Ide tartoznak a szállítmányozásban és az egészségügyben dolgozók, valamint azok az idénymunkások is, akik a munkavégzés helyén meg tudják oldani az önkéntes karantént.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: