DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Ferrari már tavaly felkereste Sainzot

Az olaszok már tavaly év végén felvették a kapcsolatot Carlos Sainzcal, akinek a főnökei végig támogatták a két fél tárgyalását. Újabb részletek derültek ki a spanyol pilóta utóbbi hónapjairól.

Múlt héten egy csettintésre felpezsdült a Formula-1-es pilótapiac, amikor a Ferrari először Sebastian Vettel távozását, majd Carlos Sainz érkezését jelentette be. Bár a nyilvánosságot meglepetésként érte a két döntés, de a háttérben már hónapok óta mozogtak a szálak. A pilóta az F1-nek adott interjújában elárulta, a Ferrari a tavalyi szezonzáró után nem sokkal felkereste őt, és amikor nyilvánvalóvá vált számára a csapat szándéka, rögtön a főnöke elé állt a fejleményekkel. Szerinte ez is kellett ahhoz, hogy a McLarennel való szakítás békés és kölcsönösen támogató legyen.

 sainz-portre-20191



 „A folyamatban kulcsszerepe volt annak, hogy minden résztvevő tisztán látott és nyitott volt. Mindannyian örültek nekem. Gratuláltak, és azt mondták, hogy megérdemlem, és biztosan jól fogok teljesíteni. Ilyet mindig jó érzés a főnöktől hallani” – árulta el Sainz, aki Zak Brownt és Andreas Seidlt is beavatta a tárgyalás fejleményeibe.

És milyen emberre számíthat a Ferrari 2021-ben? „Egy hihetetlenül keményen dolgozó fickó érkezik hozzájuk, aki sok időt fog Maranellóban tölteni, ahogy azt tette a McLarennél is. Megpróbálok valami nagyszerűt építeni velük. Ezen kívül remélhetőleg egy nagyon gyors pilótára, egy elképesztően motivált fickóra, aki mindenét bele fogja adni a Scuderiáért” – nyilatkozta lelkesen Sainz, akire ezt megelőzően még vár egy szezon a McLarennel. „Szeretném a lehető legjobb venni tőlük. Mindent bele fogok adni, ahogy azt tettem tavaly is” – tette hozzá.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: