DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Tűzijátékkal indulhat az F1-es szezon

Franz Tost szerint senki nem fog várni semmire az első szabadedzésen, mindenki a lehető legtöbb kört akarja majd megtenni - nagyon nehéz lesz mindent újraindítani a sportág minden szereplőjének.

Franz Tost szerint mindenki számára nehéz lesz az újraindítás, amikor végre elkezdhetik a munkát és készülhetnek a szezonra, mert a csapatok minden tagja berozsdásodik ilyenkor. Az Alpha Tauri csapatvezetője szerint ez alól a pilóták sem kivételek, úgyhogy kicsit más lesz majd a konkrét felkészülés az első futam előtt, mint általában.

"Nagyon nagy kihívás lesz majd a működést újraindítani a szezon rajtja előtt" - mondta Tost a Formula-1 hivatalos weboldalának adott interjújában. "Én azt akartam, hogy az autókat teljesen szedjük szét, majd rakjuk össze újra, mintha az első autót raknánk össze először a szezon előtt. Aztán ugyanúgy jöhetnek a kerékcsere-gyakorlatok, de a pilóták miatt is aggódom, hiszen nagyon régóta nem ültek már autóban" - magyarázta.

tauri



A versenyzők egyrészt tényleg berozsdásodhatnak ilyen hosszú szünet alatt, másrészt fizikálisan is meg szokták érezni az első egy-két tesztnapot, főleg a nyakuk - ha rögtön egy pénteki szabadedzéssel kell visszarázódni, az külön kihívás lesz, bármennyire is keményen edzenek addig. Apropó, szabadedzések:

"Nagyon fontos lesz, hogy az autó megbízható legyen, mert most annyi kört kell megtenni, amennyit csak lehetséges. Szerintem minden csapat úgy gondolkodik majd, hogy az első ausztriai szabadedzésen azonnal kint leszünk a pályán, senki nem fog a javuló körülményekre várni. Minden pilóta azonnal menni akar, hogy visszajöjjön az érzés a sebességet, a féktávokat, a kanyarodást tekintve" - mondta Tost, óriási forgalmat és tűzijátékot jósolva.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: