DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Norris kihívásra és röhögésre számít Ricciardótól

A McLaren pilótája izgatottan várja, hogy a következő csapattársa 2021-ben megérkezzen az istállóhoz. Úgy érzi, egy szórakoztató riválist kap maga mellé, akitől sokat tanulhat.

Múlt héten fontos pozíciók kerültek betöltésre a Formula-1 2021-es mezőnyében, amikor a McLaren a Ferrarihoz távozó Carlos Sainz helyére megszerezte a Renault-val elégedetlen Daniel Ricciardót. A tapasztalt ausztrál pilóta a fiatal Lando Norris mellé csatlakozik, aki örömmel fogadta a jó kedélyű versenyző leigazolását. „Igen, azt hiszem, hogy jó szezon elé nézünk. Ő egy nagyon rendes fickó, és az utóbbi évek során többször nevettünk együtt. Jól kijövünk egymással” – reagált az átigazolásra.

 norris-portre-20191



Bár most sok szó esik a 2021-es szezonról, a pilóták nem merenghetnek túl sokat rajta, hiszen előttük áll az idei év. „Még előttünk van az idei szezon, amit szeretnék Carlossal úgy befejezni, ahogy elkezdtük, aztán lehet foglalkozni az új kihívással kecsegtető folytatással. Várom már, hogy Danny legyen a csapattársam: nyilván egy többszörös futamgyőztesről van szó, aki ráadásul ausztrál származású, így jót fogunk szórakozni” – idézte a Racer magazinja a brit szavait.

Apró érdekesség, hogy Norris épp az utóbbi hetekben került közelebbi kapcsolatba az ausztrálokkal, amikor benevezett a nemzet legkomolyabb túraautós sorozatának virtuális bajnokságába, a Supercars AllStars Eseriesbe. A pilóta a versennyel kapcsolatban elárulta, szívesen kipróbálna egy igazi Supercart is. Erre a főnökén, Zak Brownon keresztül jó esélye is lehet, a McLaren vezérigazgatója ugyanis saját  csapatot indít a szériában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: