DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 9. csütörtök
F1

Idősebb Sainz: Meg fognak lepődni a fiamon

Felidézte a Ferrari-ülésig vezető utat id. Carlos Sainz, aki szigorú édesapa volt. Már az elején figyelmeztette fiát, az ismert név előnyt és hátrányt is jelent majd.

Jó úton halad az ifjabb Carlos Sainz afelé, hogy hasonlóan vaskos betűkel írja be magát az autósport történetébe, mint édesapja, a kétszeres ralivilágbajnok és háromszoros Dakar-győztes idősebb Carlos Sainz, hiszen 2021-ben már a Ferrari pilótája lesz. Bár a rokoni kapcsolat sokat segített a kis Sainz pályafutásában, meg is nehezítette dolgát, ahogy apja visszaemlékezett rá:

„Eléggé szigorú apa voltam, különösen fiatalabb korában. Meg kellett találnia az egyensúlyt a tanulás és a versenyzés között. Olaszországba jártunk versenyezni, de azt sem akartam, hogy éveket veszítsen az iskolában. Sok versenyünk volt, de örülök, hogy arra ösztökéltem, folytassa az iskolát” – idézte fel a Sky Sportsnak id. Carlos Sainz, akit sűrűn láthatunk a McLaren-bokszban fia versenyein.

 



„Emlékszem, hogy amikor először ült gokartba, figyelmeztettem őt, nehéz dolga lesz, mert Sainz a neve. Hamarosan azonban felismertem, hogy a fiam nagy tehetséggel van megáldva, így nekem csak segítenem kellett a célja felé. Néha segít a Sainz név, máskor pedig nem.”

„Örülök neki és nagyon büszke vagyok rá. Keményen megdolgozott azért, hogy a Ferrarihoz mehessen, és nagyon boldognak látom, amiért így döntött. Különleges dolog a Ferrari overallját viselni, amit majd ő is el fog mondani, ha itt az ideje. Biztos vagyok benne, hogy meglepetést fog okozni a Ferrari-rajongóinak” – jósolta meg Sainz, hogy fiától nagy dolgokra számíthatunk új csapatában.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy lebecsülné a csapattársat, Charles Leclerc-t: „Az egyik legjobb Formula-1-es versenyző, de bárki láthatja, hogy kivételes. Személy szerint nem igazán ismerem, de a pályán nagyon gyors, remek pilóta” – beszélt elismeréssel a jövő bajnokának kikiáltott csapattársról, aki ellen az ifjabb Sainznak bizonyítania kell.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: