DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Helmut Marko 10-15 futammal számol

A Red Bull tanácsadója azt sem zárja ki, hogy nézők is legyenek Spielbergben, mindenesetre a beharangozott 19 körüli futamszám szerinte túl sok - kezdeni viszont muszáj minél előbb.

Az utóbbi időszakban több vélt vagy valós naptártervezet is kiszivárgott, vagy legalábbis napvilágot látott a Formula-1 2020-as terveiről - egyelőre viszont nagyjából az a biztos, hogy július elején, Ausztriában indul a szezon, a többi még képlékeny. Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója szerint az sem elképzelhetetlen, hogy Spielbergben már nézők is legyenek, hiszen Ausztria jól áll a koronavírus megfékezésével.

mark_1



"A biztonság és az egészség természetesen az első helyen áll a prioritások között, de az az én személyes véleményem, hogy vissza kell térni a normális életünkhöz, abban pedig benne van a sport és benne vannak a nézők is" - mondta Marko az Oe24.tv-nek. Szerinte a terv már megvan, most az osztrák egészségügyön és a döntéshozókon múlik, hogy mi fog majd történni - ők viszont egyelőre nincsenek egy véleményen Markóval.

Ami a versenynaptárat illeti, az F1 18-19 versenyt szeretne tető alá hozni, de ez Marko szerint már kivitelezhetetlen: ő azt mondja, hogy tíz és tizenöt közötti futamszámban kell gondolkodni, ezt lehet megoldani, de mindenképpen rugalmasságra van szükség a sportág vezetőségétől. Hozzátette: mielőbb kezdeni kell, mert a Formula-1 túléléséhez versenyekre van szükség, akárhogyan is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: