DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Racing Point nagy durranást vár magától

Sergio Perez szerint ezt az autót kicsit másképp kell vezetni és beállítani, mint az előzőt, de nagyon várják, hogy mire lesznek képesek - a teszten jók voltak és az nem is számít nekik erős pályának.

Sokan várták a barcelonai tesztek után azt, hogy a Racing Point lesz az idei szezonban a negyedik erő, hiszen a rózsaszín Mercedes a megszólalásig hasonlított a tavalyi Ezüst Nyílra, a teszteredmények pedig rögtön megmutatták, hogy ez nem csak külsőre van így. Éppen ezért nekik duplán fájó az, hogy egyelőre nem indult el az idény - nagyon várják már, hogy megmutassák magukat, bár Melbourne-ben dobhattak volna egy nagyot.

perez_3



"Az nyilvánvaló, hogy a teszteken mindenki rejtegette még a valódi erejét, úgyhogy a valós potenciált még nem láthattuk. Azt viszont megmondhatom, hogy Barcelona egyáltalán nem a legerősebb pályánk, szóval nagyon nagy reményeink voltak Melbourne-nel kapcsolatban, hogy ott extrém versenyképesek lehetünk. Most várunk, aztán meglátjuk" - mondta erről az Autosportnak Sergio Perez, az istálló mexikói pilótája.

"Ezt az autót egy kicsit másképp kell kezelni, másképp is kell vezetni és főleg másképp kell beállítani. Ez alapvetően egy teljesen új autó, dolgoznunk kell vele, tanulnunk kell és jobbá tenni, hogy biztosan jól állítsuk be. Ez nyilván kihívás lesz, de szerintem a teszten már jó munkát végeztünk, felkészültünk az első futamra" - tette hozzá Perez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: