DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Toto Wolffot ekézte Helmut Marko

A Red Bull tanácsadója szórakoztatónak találta a Mercedes csapatfőnökének azon kijelentését, miszerint a címvédő istálló a saját versenyzőit tartja szem előtt, ha igazolásokról van szó.

Alig egy hete Sebastian Vettel és a Ferrari felrázták az F1 pilótapiacát, amikor bejelentették, hogy év végén pontot tesznek közös pályafutásuk végére. Hamar olyan pletykák kaptak szárnyra, melyek szerint a pilóta Lewis Hamilton mellé igazolhat a hibrid éra legsikeresebb alakulatához, a Mercedeshez. Erre reagálva Toto Wolff csapatvezető leszögezte, bár nem zárják ki Vettel leigazolását, a saját versenyzőik – Hamilton, Valtteri Bottas és a Williamsnél szolgáló junior, George Russell - elsőbbséget élveznek. 

 marko-portre-2018



Az istállónak azonban nem valami sikeres a pilótanevelő programja. Az utóbbi tíz év során mindössze négyen ülhettek Mercedesbe (Michael Schumacher, Nico Rosberg, Hamilton és Bottas), de egyikük sem a juniorok közül került ki. Eközben olyan fiatal versenyzőik kerültek zsákutcába, mint például Pascal Wehrlein vagy Esteban Ocon. Ezzel szemben a Red Bull olyan sztárversenyzőket nevelt ki, mint Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo, Max Verstappen, vagy épp a legutóbbi igazolásuk, Alex Albon. Az istálló tanácsadója tehát érthető módon nagyot derült, amikor meghallotta Wolff kijelentését.  „Vicces azt hallani, hogy Toto azt állítja, a saját pilótáikat tartják szem előtt. Eddig egyetlen junior versenyzőjük sem kapott náluk ülést, de később talán változik a helyzet” – idézte Helmut Markót az ORF.

Ha Vettelről van szó, akkor a Mercedes és a Red Bull egy álláspontot képvisel, ugyanis az energiaitalos csapat sem tervezi leigazolni a négyszeres világbajnokot. Ahogy Marko korábban fogalmazott, nem akarnak „két V-t” a csapatba, egyszerre csak egy sztárpilótára van szükségük.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: