Steward
Admin
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. június 4. csütörtök
F1

Ricciardo: Schumacher nem volt a leggyorsabb

Az ausztrál F1-es pilóta szerint ő maga egyedi és hozott új dolgokat a sportba, de ha a tökéletes versenyzőt keressük, akkor több személyből kell azt összerakni. Nem Schumacher sebességére szavaz.

A Formula 1 Magazine kérte arra Daniel Ricciardót, hogy írja le a számára tökéletes Formula-1-es pilótát - a Renault-tól hamarosan a McLarenhez szerződő ausztrál szerint ilyen nem létezik, de több versenyzőből összegyúrva azért megpróbálkozott a feladattal. Szerinte Michael Schumacherből is alapvetően csak egy tulajdonságot építene be ebbe a képzeletbeli pilótába.

rics



"Michael Schumacherből a szívósságát, az állhatatosságát választanám. Azt nem hiszem, hogy ő volt mindenidők leggyorsabb versenyzője, de az elkötelezettsége jelentette a különbséget közte és a többiek között. Aztán ott van a listámon Alain Prost intelligenciája, a nyers sebességével kombinálva. Ezen felül legyen még Ayrton Senna mindenáron való győzni akarása minden futamon" - tette hozzá Ricciardo.

Az ausztrál még kiemelte Mario Andretti azon képességét is, hogy át tudott ugrani egyik bajnokságból a másikba, de aztán rátért saját magára. "Szerintem én egyedi vagyok! Ha magamra tekintek, nem tudom azt mondani, hogy úgy nézek ki, mint valaki. Nyilván vannak jellemzőim a korábbi pilótákból, de azt is hiszem, hogy néhány új jellemzőt én is hoztam a sportba."

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?