DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Russell: A haverok már mind élcsapatban vannak

Irigykedik a Williams pilótája, hiszen korosztályából olyanokat is felkaroltak már nagycsapatok, akik sikertelenebbek voltak nála alacsonyabb kategóriákban. Azonban biztos benne, eljön majd az ő ideje is – egy vagy tíz év múlva.

A húszas évei elején járó korosztály egyik legeredményesebbje volt az alacsonyabb kategóriákban George Russell – GP3-at és F2-t nyert első nekifutásra – mégis a brit az, aki a mezőny leggyengébb csapatánál, a Williamsnél szerepel, míg korábbi vetélytársai erősebb autókban bizonyíthatnak: Charles Leclerc a Ferrarinál, Alex Albon a Red Bullnál, Lando Norris a McLarennél, a pár évvel idősebb Carlos Sainz, akivel szintén baráti kapcsolatban van, pedig a Ferrarihoz igazolt. A Williams pilótája kissé irigykedik rájuk, de úgy véli, aki megérdemli, előbb vagy utóbb mindenképp nyertes istállónál köt ki:

„Mindannyian fiatalok vagyunk, mind sikeres karrierre, győzelmekre vágyunk. Nico Rosberg nem is tudom hány évesen, hány év után nyert végül futamot, de az ő esetében is láttuk, hogy aki jó munkát végez és teljesít, az végül megkapja az esélyt. Jelen helyzetben én is csak ennyit tehetek” – mondta a Sky F1-nek Russell.



„Azt látni, hogy a haverjaim potenciálisan bajnokságot nyerő autókban vannak, kissé féltékennyé tesz, mert én is ott elöl szeretnék harcolni. Ettől függetlenül tudom, hogy ha továbbra is jól teljesítek és a legjobbat hozom ki a képességeimből, akkor majd jön az a lehetőség jövőre, két év múlva, öt év múlva vagy tíz év múlva. Jönnie kell.”

Mivel jó kapcsolatot ápol az érintettekkel, Russell célzott rá, hogy már a bejelentések előtt tudomása volt róla, milyen mozgolódások történnek a Ferrari és a McLaren körül: „Talán egy s mást már tudtam előre! Egy kicsit meglepődtem rajta, de mindenben van logika. Olyan csapatnak, mint a Ferrari, a jövőt kell néznie, Charles és Carlos pedig öt, hat, hét évig is ott maradhat. Két rettentő jó versenyző lesz egymás oldalán, és ugyanez a helyzet Landóval és Dannyvel is. Nagyszerű dolognak tartom az igazat megvallva a rajongók és a média szempontjából is, hogy így megkeverték a lapokat. A fiatal titánok számára pedig remek hír, hogy a Ferrarinál két fiatal van, a Red Bullnál két fiatal, a McLarennél pedig Lando.”

Saját jövőjét illetően Russell kevésbé volt beszédes: „Tény, hogy a Williamsszel vagyok leszerződve jelenleg, és nem titok, hogy a Mercedeshez is szerződés köt. Gyakorlatilag a tulajdonuk vagyok, ők menedzselnek. Pillanatnyilag az előttem álló feladatra szeretnék fókuszálni. Sok a spekuláció, de azt nem szeretném kommentálni” – zárta rövidre Russell, akinek egyes hírek szerint 2021 végéig tart Williams-kontraktusa.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: