DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Nálad mikor szól a rádió?

A rádiózás már közel egy évszázada beleivódott az emberek mindennapjaiba. Míg eleinte csupán néhány csatorna közül lehetett választani, modern világunkban szinte nincs olyan speciális hallgatói igény, amit ne fedne le egy vagy több rádióadó.

Rádiót hallgatni pedig rengeteg élethelyzetben lehet: otthon házimunka közben, utazáskor az autóban ülve, fülhallgatóval az utcán sétálva, tömegközlekedési eszközön, vásárlás vagy várakozás során, esetleg háttérzajként egy baráti összejövetelen. 

Az interneten minden egyszerűbb

Mit jelent a rádióhallgatás az idősebb korosztály számára? Bekapcsolják a készüléket, majd a különféle gombok és kapcsolók segítségével megpróbálják ráhangolni az eszközt a kívánt csatornára. Ha nem tudják fejből a frekvenciát, akkor ez elég sok időbe telhet, hiszen ha meg is szólal valami, akkor is meg kell várni a szlogent, hogy beazonosítható legyen az adó. 

Amikor pedig sikerült rálelni, akkor jöhet a finomhangolás, a játék a gombokkal és az antennával, hogy a minőség a lehető legjobb legyen, és a műsor recsegés nélkül, szép tisztán szóljon. Ráadásul bármikor előfordulhat, hogy az egyik csatorna egyszer csak megszünteti egy-két vételi körzetét, így a megszokott frekvencián hűlt helye marad. 

 https-__myonlineradio.hu_ - 2020 május - Cikk1



Ezzel szemben a fiataloknak és a modern kor vívmányaira nyitott idősebbeknek sokkal több lehetőségük van élvezni a rádiózást. A MyOnlineRadio weboldalán ugyanis számos hazai csatorna kínálata szerepel, egyetlen felületen. A hallgatónak pedig nincs más dolga, mint rákattintani a neki szimpatikus adó ikonjára, és már el is indul a lejátszás. 

A minőség mindig kristálytiszta, a recsegő vétel pedig már csak egy távoli, rossz emlék marad. A világháló ráadásul a helyhez kötöttséggel is leszámol, hiszen a Föld bármely olyan pontján, ahol van internetelérés, ott lesz online rádió is. 

Építsd be a rádiózást a napirendedbe!

Az okostelefonok és a mobilinternet korában szinte bárhol van lehetőség a rádióhallgatásra, hiszen a legtöbbünk zsebében mindig ott lapul a mobil és a fülhallgató. 

Így ha neked is van egy kedvenc rádióműsorod, ám a kezdés időpontjában még nem leszel otthon a számítógép előtt, akkor sincs semmi gond, hiszen a telefonodon is bármikor belehallgathatsz az adásba.

No de mi történik akkor, ha váratlanul átvariálják a műsorrendet? Bosszankodás helyett inkább légy előrelátó: a MyOnlineRadio weboldalán ugyanis részletes műsorújság vár, ahol egy hétre előre megtekintheted a legnépszerűbb csatornák programjait, így össze tudod hangolni őket a saját elfoglaltságaiddal. 

Reggelente ébredj egy vidám hangulatú, beszélgetős showműsorra, munkába menet hallgasd meg a legfrissebb híreket. Délután hazafelé tartva küldj egy romantikus dalt a párodnak vagy a titkos szerelmednek a kívánságműsorban, és az otthoni takarítás is mindjárt jobban megy majd, ha közben a háttérben a legfrissebb slágerek szólnak! Legyen a rádiózás is a napi rutinod része!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: