DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A hosszan tartó vízparti kényelmet biztosító horgász szék

A komfortos és stabil horgász szék ma már olyannyira szerves részét képezi a horgászfelszerelésnek, mint a bot vagy az orsó. A jó minőségű szék kényelmet és biztos pozíciót biztosít a számunkra, hogy csakis a horgászatra tudjunk összpontosítani.

A cikkben bemutatjuk a modern horgász székekkel kapcsolatos fontosabb elvárásokat, egyúttal az egyes széktípusok sajátosságaira is igyekszünk rámutatni. A bejegyzés tartalmának elolvasása remélhetőleg segíteni fog a választásban, ezáltal megnyitva a lehetőségét a hosszan tartó komfortos pecázásoknak.

Mi alapján érdemes horgász széket választani a magunk számára?

Természetes, hogy a vízparton ülve és kapásra várva komfortos pozícióban szeretnénk ülni. A horgász szék kiválasztásakor az egyik lényeges szempont, hogy a kellően komfortos ülő helyzetünket képes-e biztosítani a szóban forgó darab.

 https-__www.damil.hu_ - 2020 május - Cikk2



Az sem mindegy, hogy a kinézett horgász széknek mekkora az önsúlya. Hogyha az autónkkal közvetlenül a horgászhely mellett van lehetőségünk megállni, akkor a nagyobb önsúllyal és mérettel rendelkező székek szállítása sem lehet probléma. Ellenkező esetben érdemes lehet a kisebbeknél maradni.

Horgász székek a néhány órás rapid horgászatokhoz

Amikor úgynevezett minimál pecázásra készülünk, és mindössze néhány óra erejéig fogunk a horgásztó vagy folyó partján maradni, akkor nem szükséges minden cuccunkat magunkkal vinni. Bőven megteszi a szükséges holmikat bepakolni, ennek megfelelően horgász székből sem feltétlenül kell a legnagyobbat elrakni.

Bőven megteszi egy két- vagy háromlábú és összecsukható változat. Ezeket a kis horgász székeket egészen apró méretre össze lehet hajtani, vagyis nem foglalnak majd sok helyet a horgásztáskában sem.

A helyünkre megérkezve egyetlen könnyed mozdulattal ki lehet hajtogatni, majd a bevetett horgászbotok mellett a legjobb pozícióban meg lehet oldani az elhelyezést. A néhány órás horgászat ideje alatt tehát komfortosan ülhetünk ennek köszönhetően.

Kényelmes horgász székek a több napon át tartó pecázások idejére

Amikor alsó hangon is hat vagy nyolc órán át fog tartani a horgászat, netán több napos horgásztúrára készülünk, akkor célszerű a már-már fotelnek is beillő horgász széket berakni az autó csomagtartójába. Ezeken a maratoni pecázásokon ugyanis kiemelten fontos a kényelmünk, amire csak a megfelelő szék segítségével lehet esélyünk.

A manapság beszerezhető feeder horgász székek ráadásul bottartó villával és csalizó tálcával is fel vannak szerelve. Vagyis elképesztően egyszerű feladat lesz mind a horgászbotunk lerakása bedobást követően, mind pedig a különféle bekészített csalik és etetőanyagok elérése a horgászat ideje alatt.

Ennek köszönhetően minimális időbe telik csak újra csalizni egy-egy bedobás között, így maximális esélyünk nyílhat minél több szép és termetes halat kifogni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: