DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Perez már nyugdíjban látja Vettelt

Charles Leclerc tavalyi szárnyalásának kulcsszerepe lehetett Sebastian Vettel és a Ferrari idei szakításában – véli Sergio Perez, aki aktív pilótaként és korábbi Ferrari-kegyeltként is az esélytelenek nyugalmával figyeli az ülésért folyó harcot.

A jelenlegi mezőny tagjai közül a Racing Point mexikói pilótája kommentálta elsőként hosszabban a Ferrarinál a napokban meghozott bejelentést, miszerint a 2020-as szezonon túl már nem számítanak tizennégyszeres futamgyőztesük, Sebastian Vettel szolgálataira.

perez vettel



„Hallhattuk, hogy talán már nem mentek olyan jól köztük a dolgok, és a felek nem voltak már olyan boldogok, mint néhány évvel korábban. És szerintem ebben a Leclerc-faktornak is volt szerepe. Egyértelmű, hogy erre a fiatal versenyzőre építik a jövőt, aki hihetetlen első szezont produkált velük, és ebből aztán sok minden más is következett” – mondta a Motorsportnak nyilatkozva Perez, alighanem egy jókora gombóccal a torkában, amiért ő már nem is került említésre a lehetséges utódok között, hiába volt ugyanis a Ferrari versenyzőakadémiájának tagja, az istállóval való partnersége megszakadt, amikor 2013-ra a McLarenhez igazolt, ami végül elfuserált lépésként maradt meg.

„Talán a bezártság alatt [Vettelnek] volt ideje mindent végiggondolni. A folytatás pedig számára attól függ, hogy mennyire vágyik rá. Talán folytathatja a McLarennel, de nem tartom valószínűnek. Valószínűleg ez lesz az utolsó éve az F1-ben. Szerintem közelebb áll a visszavonuláshoz, mint egy másik csapattal való leszerződéshez, de persze nem tudhatjuk, mi jár a fejében, szóval én is inkább rajongói szemmel nézem.”

És talán már nem is kell sokat várni arra, hogy a Ferrari új építőelemei a helyükre kerüljenek, hiszen már a bejelentés napján kétesélyesre szűkült a lehetséges Vettel-utódok névsora a nemzetközi sajtóban: Carlos Sainzra és Daniel Ricciardóra, mostanra pedig többségük már biztosra is veszi a spanyol érkezését. Perez szerint jó választás is lenne ez a Ferraritól, amely egy ennyire fiatal és sikeréhes párossal egyértelműen rálépne a szemléletváltás útjára.

„Nagy változáson esett át a csapat az utóbbi időben, mert korábban nem igazoltak olyan fiatal versenyzőket, mint Leclerc. Talán most már versengést szeretnének látni a pilótáik között. Mindketten nagyon jó opció lennének a csapat számára” – mondta Ricciardóról és Sainzról. „Carlosnak remek szezonja volt a McLarennel, azt pedig tudjuk, hogy az F1-ben mindenkinek nagyon rövid az emlékezete, és meg kell tudni ragadni a kínálkozó alkalmat. Neki pedig nagyon jó esélye van erre, és meg is érdemelné. Ő egy kivételesen jó versenyző, aki nagyon keményen dolgozik, jól átlátja a versenyeket és tudja, hogyan hozza ki a legtöbbet a lehetőségeiből. Emellett még fiatal is, rengeteg idő áll előtte, és kijár neki, hogy Leclerc mellé kerüljön.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: