DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 9. csütörtök
F1

Sajtó: Eldőlt, Vettel távozik a Ferraritól

Több sajtóértesülés szerint ma hivatalosan is bejelentik a döntést, a négyszeres világbajnok az utolsó szezonját kezdi meg Maranellóban, 2020 végétől máshol folytatja pályafutását.

Az utóbbi hetek pletykái után hétfőn éjszaka két jelentős sajtóorgánum, a Bild és az Auto Motor und Sport is arról számolt be, hogy megszületett a döntés, Sebastian Vettel 2020 végén távozik a Ferraritól, nem írja alá a hosszabbítást. A legtöbben azt várták, hogy Vettel leszerződik a Scuderiával 2021-re is, aláír egy "olcsó", egy évre szóló szerződést, a folytatás pedig bizonytalan, de most úgy tűnik, hogy már ez sem történik meg, már jövőre üresedés lesz az olaszoknál.

A hír egyelőre nem megerősített, de a két portál úgy tudja, hogy akár már ma, kedden bejelenthetik mindezt hivatalosan is.

leave



Arról korábban többen is beszámoltak, hogy Vettel nem érzi jól magát a csapatnál, nem tetszik neki, ahogy Mattia Binottóék kezelik őt és Charles Leclerc-t, így egyes értesülések szerint egyszer már nemet mondott egy ajánlatra és úgy fest, hogy a "második körben" sem sikerült megegyezniük. A Ferrari-bennfentesnek számító Leo Turrini azt mondta, hogy a németnek van ajánlata a Renault-tól és a McLarentől is, ha megbecsülve, de a középmezőnyben akar versenyezni, akkor arra lesz lehetősége.

Az utódja pedig éppen ebből a két csapatból kerülhet ki, a legnagyobb eséllyel ugyanis a Daniel Ricciardo - Carlos Sainz duóból fog választani a Ferrari.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: