DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Mercedes motort sem adott volna az ügyfeleinek Melbourne-ben

A Red Bull szerint teljes mértékben a Mercedes miatt fújták le az Ausztrál Nagydíjat, mert nemcsak nem akartak versenyezni, de az ügyfeleket sem akarták kiszolgálni, miután meggondolták magukat.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint a Mercedes nem csak egyszerűen nemmel voksolt Melbourne-ben arra, hogy legyen-e futam, hanem azt is megmondta, hogy motort sem fog adni a partneristállóinak, így azoknak sem maradt más választásuk. Az már korábban kiderült, hogy Toto Wolff először a verseny mellett volt, így is szavazott, ám a főnökével történt beszélgetés után jelezte, hogy meggondolta magát, emiatt fújták le a viadalt.

00120001_254



Horner a Red Bull weboldalán beszélt minderről, elmondta, hogy Ross Brawn összehívta őket, amikor a McLaren csapattagját pozitívra tesztelték - mint ismert, a Red Bull kardoskodott leginkább amellett, hogy ennek ellenére legyen futam. Horner szerint többen is egyetértettek vele, Jean Todt FIA-elnök is azt mondta, hogy teszteljenek gyorsan mindenkit, akit lehet, fékezzék meg a dolgot, aztán hajrá.

"Azonban nem sokkal a megbeszélés vége után Ross (Brawn) felhívott és azt mondta, hogy van egy kis gond, mert a Mercedes meggondolta magát. Sőt, odáig mentek, hogy ők motorokat sem fognak adni a partneristállóknak. Innentől az egész megváltozott" - mondta, mivel innentől természetesen az ügyfelek sem tudtak igennel voksolni a futamra, hiszen a motorgyártó nemet mondott. Horner szerint ez döntött, innentől nem volt más lehetőség, csak a futam törlése.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: