DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Szokatlan hibák jöhetnek a szünet után?

George Russell szerint ennyi idő alatt mindenki berozsdásodik és nem csak a pilóták, de a mérnökök és a szerelők is - szokatlan hibákra számít, ezeket kell majd kihasználni.

A szokatlanul hosszúra nyúló szünet szokatlan hibákat eredményezhet majd a Formula-1-ben, legalábbis ezt mondja George Russell, a Williams pilótája. A fiatal versenyző szerint be fognak rozsdázsodni a szereplők és itt nem csak a pilótákra gondol, hanem mindenki másra is, aki a száguldó cirkuszban dolgozik.

"Ha júliusban elkezdjük a szezont, akkor az azt jelenti, hogy hét hónap leforgása alatt összesen három tesztnapot teljesítettünk, amibe még belegondolni is hihetetlen. Nem megszokott egy sportoló számára, hogy ilyen hosszú a szünet és majd ha kezdünk, akkor mindenkinek (pilótáknak, mérnököknek, szerelőknek, tényleg mindenkinek) ritmusba kell jönni, aztán egymás után jönnek majd a futamok" - mondta Russell a Sky Sportsnak adott interjújában.

rokit_3



"A Formula-1-ben mindenki a legjobbak közé tartozik és nem csak a pilóták, hanem mindenki, de ennyi idő alatt szerintem mindenki be fog rozsdásodni. Az emberek hibákat fognak elkövetni, a versenyzők is, de a szerelők, mérnökök is. Az szerintem fontos lesz, hogy ezeket ki tudjuk majd használni, úgy gondolom, hogy a szezon eleje lehet a legnagyobb lehetőségünk, amikor még jönni fognak a hibák" - tette hozzá a Williamsszel kapcsolatban.

Kevin Magnussen, a Haas versenyzője viszont másképp látja. "Nem félek ettől, bár kissé izgatott vagyok. Ezt igazán nem lehet elfelejteni, egy kis rozsda ugyan lehet, de nem sok. Én egy egész évet kihagytam 2015-ben, aztán a 2016-os téli teszt egy normális télnek tűnt. Gyorsan megszokja az embere és mindenki ugyanígy lesz ezzel. Ezzel együtt jó lesz már visszatérni" - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: