DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 28. szombat
F1

Hamilton: Az üres lelátó rosszabb a tesztnél

A Mercedes hatszoros világbajnok F1-es pilótája azt viszont érzi, hogy most már nagyon hiányzik neki a versenyzés, ahogy másoknak is, úgyhogy mindenképp kezdeniük kell, amint lehet.

Lewis Hamilton finoman szólva sem boldog attól, hogy az F1-es szezont nézők nélkül kell majd megkezdeni és ki tudja, hogy ez meddig marad így - annak viszont természetesen örül, hogy a tervek szerint két hónapon belül megrendezik az első futamot és végre újra autóba ülhet.

44_6



"A nézők teszik versennyé a versenyt, ez így egy kis ürességet hagy bennem" - idézi Hamilton szavait a témával kapcsolatban a Sky Sports. "Akármerre is megyünk a világon versenyezni, ahol a legtöbb a néző, ott a legjobb az atmoszféra. Ilyen hely Silverstone, vagy Monza, szóval ez így eléggé üres lesz majd. Olyan lesz, mint egy tesztnap, vagy még annál is rosszabb, mert bár Barcelonában nem jönnek ki sokan, de néhányan azért igen. Most viszont senki nem lesz ott, csak az üres lelátók. De a versenyzés az versenyzés."

Ez utóbbit pedig minél előbb el kell kezdeniük. "Üzeneteket kapok emberektől, akik szenvednek most, hogy nem nézhetnek sportot, ez pedig megmutatja, hogy a sport milyen jelentős az emberek számára. Ez mindannyiunkat összehoz, izgalmas, magával ragadó, szóval így ez is jobb lesz, mint a semmi. Nem hiszem, hogy bármelyikünk is kiaknázhatta volna már az autónkban lévő potenciált, szóval izgatott vagyok, hogy visszatérhetek, nagyon-nagyon hiányzik" - magyarázta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: