DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hakkinen: Vettel bárhol hasznos tag lehet

A kétszeres F1-es világbajnok szerint akármelyik istálló számára értékes pilóta lehet Sebastian Vettel, ha év végén valami oknál fogva nem folytatná a Ferrari kötelékében.

Sebastian Vettel helyzete az utóbbi egy évben vált ingataggá a Ferrarinál, miután Charles Leclerc érkezésével forróvá vált alatta a talaj. A fiatal monacói sebessége, érettsége és képességei rossz fényt vetettek a négyszeres világbajnokra, aki gyakori hibákkal reagált a nyomásra. A közvélemény azóta többször eltemette a négyszeres világbajnokot, elfeledve azt, mekkora tapasztalattal is bír a pilóta. Ezzel kapcsolatban nyilatkozott Mika Hakkinen, a McLaren világbajnoka, aki védelmébe vette a németet, és a jövőjét taglalta.

 vetl-portre-ferrari1



 „Szerintem Sebastian jövője kizárólag a saját motivációján múlik. Korát tekintve még évekig versenyezhet. Egy Formula-1-es pilóta életének egy nagy részét a versenyzést eszi ki. Bármelyik csapatnak nagy hasznára válna, ha jövőre is folytatni akarja. Egy igazi személyiség, és ezt nem csak a négy világbajnoki címe miatt mondom” – magyarázta a finn, majd hamar rátért a 2020-as idényre, ami szerinte ismét Lewis Hamilton dicsőségét hozhatja el.

„Lewis elképesztően érett pilóta: szinte soha nem hibázik, kívül-belül ismeri az autóját, és folyamatosan fejlődik. Nem véletlen, hogy immár hat vb-címnél jár. Ha a Mercedes ismét egy gyors és megbízható autóba ülteti, akkor a mezőnynek nagyon nehéz dolga lesz ellene.”

A McLarennel kapcsolatos reményét is megfogalmazta Hakkinen. „A három legnagyobb csapat, a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull az élen marad. Persze a nézők szempontjából jó lenne, ha más istállók és pilóták is felállhatnának a dobogóra. Remélem, hogy a barátaim a McLarennél tovább fejlődnek, így Carlos Sainz és Lando Norris is gyakrabban végez az elejében” – idézte őt a PlanetF1.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: