DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Csak Európában bízna a McLaren vezére

Zak Brown szerint ha Ázsiába, vagy Amerikába utaznak, azzal jelentősen növelik a kockázatot, a biztos megoldás az lenne, ha Európában maradnának és egy helyszínen több futamot is megrendeznének.

A tervek szerint július első hétvégéjén, Ausztriában megkezdődhet az idei Formula-1-es szezon, de szó van arról, hogy több helyszínen is megpróbálkozhatnak a dupla futammal - ennek célja természetesen az, hogy minél több versenyt be tudjanak sűríteni, hiszen ha nem kell utazni, akkor kevesebb problémát okoz az, hogy egymás után kétszer is versenyezni kell. Zak Brown, a McLaren vezére azt mondja, hogy ez lehet a jó irány, az Európán kívüli helyszínektől viszont tart.

fat



"Szerintem dupla futamunk lesz Ausztriában, aztán Silverstone-ban is. Ha problémákba ütközünk az utazással, akkor szerintem ez lesz a követendő út, a futamok megduplázása. Felteszem, hogy valahol majd problémákba fogunk ütközni az út során, hiszen ha Ázsiába, vagy Amerikába utazunk, repülőre ülünk, átrepülünk a tenger felett, ebben az esetben szerintem a kockázat jelentősen megnő" - mondta Brown a Motorsportnak.

A McLaren vezetője azt is elmondta, hogy Ausztria például azért is kiváló helyszín, mert a repülőtér mindjárt a pálya mellett van és minden adott ahhoz, hogy nagy motorhome-ok nélkül is mindent meg tudjanak oldani. A német sajtó korábban három olyan helyszínt is megjelölt, ahol dupla futamot tarthatnak az információik szerint, de olyan vélemény is elhangzott már, hogy ez teljességgel igazságtalan lenne - Mika Hakkinen mondta azt, hogy ha egy csapatnak arra a pályára jó az autója, ahol két futamot is rendeznek, akkor komoly előnybe kerülhet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: