DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ennyit változhatnak az autók jövőre

Szigorú szabályok korlátozzák a 2021-es F1-es autók fejlesztését, de ez nem azt jelenti, hogy a csapatok a következő szezonban is az idei konstrukciók másolatát fogják használni.

A világjárvány kitörése és az ebből fakadó gazdasági válság miatt a Formula-1 2021-ről 2022-re halasztotta az új technikai szabályainak bevezetését, valamint a következő szezon végéig befagyasztotta a fejlesztések jó részét. Ebből fakadóan az istállók 2021-ben kizárólag az idei konstrukcióra építkezhetnek, ennek ellenére nem kell attól tartanunk, hogy az idei erőviszonyok másfél évre kőbe lettek vésve. A Racing Pont technikai igazgatója megnyugtatott minket, némi fejlesztés azért várható a csapatok részéről.

 rp-aus-2020



„Komoly törekvés tapasztalható arra vonatkozóan, hogy a konstrukciók jelentős részét átvigyük 2021-re, így csökkentsük a költségeket. Ebből fakadóan minden istállótól jelentős átmentésre számítok – ezek egy részét a szabályok, más részét pedig az átalakult menetrend kényszeríti ránk. Úgy nem lehet autót fejleszteni, hogy mindenki otthon ül. Nincsenek fejlesztések, így az idei autók természetes módon áttolódnak a következő évre” – nyilatkozta Andy Green a Motorsportnak.

A Racing Pointra jövőre nagy változások várnak, ugyanis az istálló ekkor alakul át az Aston Martin gyári csapatává. Csak részben átalakított autóra, de új névre, és várhatóan teljesen új festésre számíthatunk tőlük. „Az autó nevét megváltoztatjuk, és azt gondolom, mire megérkezünk Melbourne-be, minden autó kicsit máshogy fog kinézni. De jelentős mértékű átmentés várható mindenki részéről” – tette hozzá a szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: