DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton: Saját magam vagyok a legnagyobb kritikusom

Rengeteg klasszis pilóta ellen versenyzett már F1-es karrierje során a hatszoros vb-győztes, de úgy érzi, végső soron saját maga a legfőbb ellenfele. Beszélt arról is, miben változott az évek során.

2007-es bemutatkozása óta Lewis Hamilton olyan nagyágyúk ellen mérkőzött meg a Formula-1-ben, mint Kimi Raikkönen, Fernando Alonso és Sebastian Vettel, míg a spanyol mellett csapattársa volt többek között Jenson Button és Nico Rosberg is. Amikor arról kérdezték a britet, ki volt eddigi karrierje legkeményebb ellenfele, így válaszolt a Style által készített interjúban:

hamilton-teszt-dppi



„Számos rendkívül tehetséges pilóta ellen versenyeztem az évek során, és mindegyikük külön kihívást jelentett. De végső soron magam ellen versenyzem: saját magam vagyok a legnagyobb kritikusom.”

„Mindig is szenvedélyes, éhes és határozott versenyző voltam” – folytatta Hamilton. „Ez sosem fog változni. De őrültségnek lenne azt mondani, hogy semmit sem tanultam menet közben. Fiatalabb koromban nehezebben birkóztam meg a hátráltató tényezőkkel, személyesnek vettem őket és gyakran ostoroztam magam miattuk. Most már tudom, hogy minden vereség egy újabb lehetőség a fejlődésre.”

Manapság már főként a fiataloktól, Max Verstappentől és Charles Leclerc-től várják, hogy felvegyék a kesztyűt Hamiltonnal, de a hatszoros világbajnok úgy érzi, a tempójuk és agresszivitásuk ellenére az évek során szerzett rutinja még előttük tarthatja őt egy ideig:

„Szerintem az emberek néha összekeverik az agressziót a szenvedéllyel. Ahhoz, hogy sikeres legyél ebben a sportban, szenvedélyesen kell versenyezned, és rendelkezned kell azzal a mentalitással, hogy győzelembe hajtsd magad. A fiatalabb generáció mindig szeretné felvenni a harcot az idősebbekkel és letenni a névjegyét, de amikor főként a sebesség vetekszik a tapasztalattal, az sosem egyszerű…”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: