DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Esélyt adhat a sereghajtóknak a kései rajt?

Ha az élmenők még rozsdásak lesznek az első futamokon és esetleg elkövetnek néhány hibát, az megnyithatja a lehetőséget az erősorrendben hátul állók előtt – vélekedik a williamses George Russell.

A koronavírus-járvány miatt gyakorlatilag már az eredetileg tervezett futamok felét le kellett fújni a Formula-1-ben, amely jelen állás szerint július elején, a spielbergi Red Bull Ringen térhet vissza a versenypályákra. A pilóták a lehetőségeikhez mérten igyekeznek formában maradni, a csapatok gyárait ugyanakkor a nyári szünet előbbre hozásával és többszöri meghosszabbításával ideiglenesen be kellett zárni.

russell-williams-barcelona-teszt-1



A Williamsnél második F1-es idényére készülő George Russell előbbi kapcsán így is úgy véli, hogy sokakat megvisel majd a hosszú kényszerszünet, az ebből adódó hibákat pedig akár az erősorrendben vélhetően tavalyhoz hasonlóan a leghátul szereplő grove-i alakulat is kihasználhatja:

„A karantén lehetőséget ad nekem, hogy még fittebbé váljak. De úgy vélem, mindannyiunk számára nehéz lesz a visszarázódás, mert edzhetsz annyit, amennyit csak akarsz, nyilvánvalóan veszítesz a versenyfittségedből” – mondta el Russell az F1 új hivatalos podcastadásában. „A kertben való futás vagy a súlyok emelgetése az edzőteremben nem ugyanaz, mint 320 km/h-val száguldani Silverstone-ban, így a G-erők keményen meg fognak csapni minket az első edzésen, amikor visszatérünk. De mint mondtam, pillanatnyilag igyekszem mindent megtenni, hogy felkészült legyek.”

„Általában mindenki elképesztően magas szinten van. Ezek a pilóták a legjobbak az egész világon, és mindig olyan sokat versenyzünk, hogy egyszerűen formában maradunk. De szerintem a kései start remélhetőleg lehetőséget nyit majd arra, hogy némileg előnybe kerüljünk, amikor visszatérünk. Ha az emberek még rozsdásak lesznek és hibázgatni fognak, akkor az az első futamokon fog megtörténni, és igyekszem elkerülni, hogy én is közéjük tartozzak. Emellett a csapat szempontjából is megpróbálom motiválni a srácokat azzal, hogy ’oké, ez egy olyan lehetőség, amely nem igazán fog még egyszer adódni, szóval próbáljuk meg a legtöbbet kihozni az első néhány futamból, amikor visszatérünk’.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: