DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

„Bizarr lesz nézők nélkül versenyezni”

Az F1 eddig soha nem látott módon helyszíni nézők nélküli versenyeket tervez a szezon elejére. Ez egy kompromisszumos megoldás, ami Esteban Ocon szerint furcsa hangulatot fog teremteni.

A március közepe óta tartó leállás miatt a Formula-1 az év második felében szeretne minél több nagydíjat megrendezni, akár áldozatok árán is. A szezon kezdeti, európai szakasza így több olyan pályából állna, ahová nem engednének be nézőket. A Magyar Nagydíj helyszíne is ilyen futamra készül, ami komoly érvágás egy pályának, miközben az F1 számára létfontosságú a szezon elindítása.

 f1-start-usa1



„Alig várom, hogy újra versenyezzünk” – nyilatkozta a szezonnyitó Osztrák Nagydíjjal kapcsolatos hírekről Esteban Ocon. „Sok pletykát hallok, hogy két futamot rendeznének egy helyen. Biztos vagyok benne, hogy jól megszervezik az újrakezdést, így az biztonságos lesz számunkra. Hiányozni fognak a nézők, de ha ez az egyetlen módja a versenyzésnek, akkor én örömmel vállalom. Hiányozni fog, hogy nem léphetünk velük kapcsolatba, így furcsa lesz a hangulat. De a semmitől ez is több, ha a tévében látványos versenyt nézhetnek” – idézte őt a Motorsport.

Ocon számára nem idegen a többfutamos versenyhétvége formátuma, ami szerinte ez az F1-ben is működhetne. „A Formula-3-ból és a DTM-ből van ilyen jellegű tapasztalatom. Két futam ugyanazon a pályán sosem hoz egyforma eredményeket. Másodszorra mindenki erősebb, tudja, hogy mit kell tenni, és hogyan kell reagálni a helyzetekre. Változnak a körülmények, így egészen más lenne, ha mi is így csinálnánk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: