DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ez lesz idén a legfontosabb Leclerc szerint

A Ferrari monacói F1-es pilótája elismerte, hogy csapatának fel kell zárkóznia a Mercedesre, de azt is elmondta, hogy szerinte mi lesz majd a döntő a rövidített idény folyamán.

Csak hogy a futamok törlése, elhalasztása és a tervezett szezonrajt mellett másról is legyen szó: Charles Leclerc elismerte, hogy a Ferrarinak bizony jelentősen javulnia kellene, hogy fel tudjon nőni a Mercedes szintjéhez, legalábbis a tesztek alapján egyértelmű, hogy hátrányban vannak a maranellóiak. Leclerc monacói otthonából jelentkezett be és beszélt a helyzetről:

lök_1



"Még mindig úgy gondolom, hogy kissé szenvedtünk a tesztek során, szóval fel kell zárkóznunk. Azt nem tudom, hogy ezt képesek leszünk-e megtenni, vagy sem, de tavaly szépen fejlődtünk a szezon közben. Szerintem úgy kell dolgoznunk, mint tavaly és akkor jönni fognak az eredmények" - mondta bizakodóan a Scuderia fiatal világbajnokjelöltje.

"Szerintem ez mindenki számára egy nehéz szezon lesz, mert amint elindul, onnantól már nem fog megállni, nem lesznek szünetek, hogy abban az időben esetleg jobban fejleszthessünk, mint a többiek. Szerintem a pályán végzett munka különösen fontos, minden korábbinál fontosabb lesz, mert sok időt töltünk majd ott, amikor elindul az idény. Nagyon fontos, hogy koncentráltak legyünk és már az első futamtól kezdve készen álljunk. Nekünk, pilótáknnak azonnal adni kell a jó visszajelzéseket és a megfelelő irányba terelni a csapatot" - magyarázta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: