DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Red Bull: Teszt, maszk, verseny

Dr. Helmut Marko szerint negatív teszteredményekkel és maszkokkal megelőzhető a fertőzés, majd ha lesz két biztonságos futamuk, akkor beindul az élet. Kezdeni kell júliusban.

A Formula-1 most már nagyon biztos abban, hogy július ötödikén, Ausztriában megkezdheti a szezont, ezzel kapcsolatban pedig természetesen kiemelten érdekelt a Red Bull - nagy pillanat lesz, ha tényleg saját pályáján vághat neki az új idénynek az energiaitalos istálló. Dr. Helmut Marko, a csapat tanácsadója is izgatott a dolog miatt, szerinte simán megoldható a spielbergi rajt.

rb_4



"Jól megy a dolog, de még jobb lenne, ha végre visszatérhetnénk már a pályára. Az előkészületek viszont már zajlanak, kezdhetünk július ötödikén" - mondta Marko a német RTL kérdésére válaszolva. "Nagyon büszkék lennénk akkor, ha a saját hazánkban tehetnénk ezt meg. Ennek nagyon szurkolok, hogy a szezonrajt pozitív üzenet legyen" - tette hozzá, utalva arra, hogy csak akkor lehet kezdeni, ha tényleg képesek tető alá hozni a rendezvényt.

"Mindenkinek tesztet kell csináltatnia, az eredményt magával kell vinnie a helyszínre és ez a teszt nem lehet régebbi négy napnál. Így megelőzhetjük a fertőzést a paddockban, plusz kötelezően hordanunk kell a maszkot is. El kell kezdeni a bajnokságot és ha van két biztonságos verseny, akkor beindul a dominó, aztán máris van tizenöt futam" - tette hozzá azzal kapcsolatban, hogy egyelőre biztosan nagyon minimális létszámmal mehetnek majd a csapatok a helyszínekre is és az egész futamnak kicsit "online" szaga lesz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: