DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Gasly erőt merít a netes kritikákból

Élsportolóként tudja, hogy elkerülhetetlenek a negatív kommentek, de igyekszik ezeket pozitív energiává alakítani. Arról is beszélt, hogy lefokozása ellenére sem felejti el, mit tett érte a Red Bull.

Tavaly megkapta élete nagy lehetőségét a Red Bull első számú csapatánál Pierre Gasly, de nem tudott élni vele: a csalódáskeltő első félév után visszaküldték a Toro Rossóhoz. Az energiaitalosok anyacsapatánál nyújtott teljesítményéért sokan kritizálták a közösségi médiában is a franciát, ő azonban már megtanulta ezeket kezelni. Minderről a Racer.com szaklapnak beszélt – ahogy azt is elhintette, hogy versenytársaival próbálják rávenni Sebastian Vettelt, hogy ő is regisztrálja magát a közösségi oldalakra:

„Manapság a mi generációnkból mindenki fent van a közösségi oldalakon. Az egyetlen kivétel Seb: még mindig próbáljuk rávenni, hogy regisztráljon az Instagramra, mert nem normális manapság, ha valaki nincs fent a közösségi médiában” – mondta Gasly, aki ezután rátért a kritikus kommentekre:

gasly-redbull-interlagos-1



„Nyilván látjuk, mi történik és mit mondanak az emberek. Kiskorom óta mindig azt mondogatták nekem, hogy képtelenség, hogy be fogok kerülni az F1-be, hiszen csak huszan vannak a mezőnyben, miért is próbálkozom egyáltalán, bla-bla-bla… Mindig is sikerült ezeket a negatív gondolatokat és energiákat pozitívvá átalakítanom magamban. Még több energiát, nagyobb motivációt és akaratot adott, és mindig erősebbé váltam ezektől a negatív energiáktól, amit felém küldtek az emberek. Látok persze néhányat ezek közül, de igyekszem nem ezekre koncentrálni. Hozzászoktam, hogy ezekkel együttéljek. Ha egy sport legmagasabb szintjén versenyzel, legyen az Formula-1, labdarúgás vagy kosárlabda, akkor mindig megítélik minden megmozdulásod. Könnyen elfelejtik az emberek, mit értél el a múltban és miért is vagy ott, mindig a legutóbbi teljesítményed alapján ítélnek meg.”

A Toro Rossóval Brazíliában dobogóra álló francia arról is beszélt, hogy a történtek ellenére sem romlott meg a viszonya a Red Bull-lal: „Úgy gondolom, az emberek egyszerűen az összes információ hiányában ítélkeznek. Profi sportolóként és versenyzőként nem beszélhetek mindenről, vannak dolgok, amelyeknek bizalmasnak kell maradniuk. Ezért van az, hogy olykor tévednek az emberek, de ez az ő véleményük, és én elfogadom őket. A magam részéről tudom, mit kell csinálnom, és mindig is igyekeztem emelni a szintet és figyelni azokra a területekre, ahol javulni tudok. Ez az egyetlen, amit a Red Bullnál is próbáltam elérni, és nem változtattam a hozzáállásomon akkor sem, amikor a Toro Rossóhoz kerültem. Különböző okai vannak, hogy ott ez miért működött és miért sikerült jól az év vége. Néhányról már beszéltünk, néhányról nem, de sajnos az emberek saját maguk is ítélkeznek, és én ezt elfogadom.”

„Red Bull-szerződéssel rendelkező pilóta vagyok, és az is nekik köszönhető, hogy felhoztak a Formula-1-be. Ami abban a hat hónapban történt, nem változtat a kapcsolatunkon és azon, amit értem tettek. Voltak problémák, küszködtünk, voltak dolgok, amelyeket meg lehetett volna oldani, és ha újra kellene írnunk ezt a történetet, sok dolog másképp alakulna. Ugyanakkor továbbra is velük állok szerződésben, beszéltünk azokról, amik nem működtek, de nem az én dolgom az, hogy kiálljak a média elé, és azt mondjam, hogy ’ez rendben volt, az meg nem’. Ez nem lenne helyes, ezért nem is teszem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: