DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A volt Ferrari-csapatfőnök visszatéréséről beszélnek

Ha a Scuderia elmarad a várakozásoktól, mindig hamar szóba kerül a vezető lehetséges cseréje. Mattia Binotto helyén most a csapatot hat évig vezető Stefano Domenicalit képzelik el. Az érintett alaptalan szóbeszédnek tartja.

Stefano Domenicali 2008-tól egészen a 2014-es szezon első nagydíjaiig volt a Ferrari csapatfőnöke, amikor a gyenge teljesítmény miatt benyújtotta lemondását. Marco Mattiaccinak egy teljes szezon sem jutott, ő is az eredmények miatt távozott, és adta át helyét Maurizio Arrivabenének. Az F1-ben teljesen tapasztalatlan új főnök eleinte megmentőnek tűnt, aztán ő is kegyvesztetté vált: így lett technikai igazgatóból csapatvezető Mattia Binotto 2019-ben.

A műszaki szakemberként gyakran dicsért Binotto sem tett eddig csodát, így a szóbeszéd az ő pozíciójának szilárdságát is megkérdőjelezi időnként. Ironikus, hogy az egyik pletyka épp Domenicalit vizionálja a helyén, aki 2016 óta a Lamborghini vezérigazgatója, mellette az FIA együléses bizottságának elnöke. A Corriere dello Sport az olaszt is megkérdezte a felvetésről, aki spekulációnak minősíti azt.

 



„Amint valaki a Ferrariról kezd beszélni, máris jönnek a pletykák, melyeket lehetetlen irányítani. Évek óta ismerem Elkannt (John Elkann, a Ferrari elnöke), a környezetét pedig azóta, hogy az eszemet tudom. Természetesen beszélünk egymással, az autóipari kulcsfontosságú témái szoktak szóba kerülni. De az a hipotézis, hogy visszatérhetek Maranellóba, továbbra is alaptalan szóbeszéd” – idézi a lap Domenicalit.

Mikor Binottóról kérdezték – aki Domenicali alatt lett a motorrészleg főnöke –, az olasz dicsérte a csapatfőnök vezetői képességeit és emlékeztetett arra, hogy figyelméből jelentős részt Vettel és Leclerc kezelésére kellett fordítani:

„Meg vagyok győződve arról, hogy jó munkát végzett technikai igazgatóként és csapatfőnökként, abban a szerepben, amelybe gyorsan beletanult, és szakértelmet, egyensúlyt is megcsillogtatott. Sok energia ment el tavaly a versenyzők menedzselésére. Két bajnok nem mindig tiszteli a csapat utasításait, főleg, ha mindketten ambíciójukat hajszolják” – mondta Domenicali.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: