DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A fizetős pilótáktól tart Magnussen

A Haas pilótájának addig tart az F1-es karrierje, amíg valaki a világválság közepette rá nem licitál az ülésére. Elmondása szerint ő nem tud és nem is akar fizetni a versenyzésért.

Bár a Formula-1 vezetősége nap mint nap azon dolgozik, hogy minél hamarabb elkezdődjön az idei szezon, a versenyzés nélkül eltelt hónapok minden csapat bankszámláján meglátszanak. Különösen az olyan, kisebb költségvetésű istállók fennmaradását veszélyezteti a bevételek hiánya, mint például a Haas. Mivel a mostani krízis a következő szezonokra is hatással lehet, előfordulhat, hogy az érintett istállók olyan pilóták alkalmazására kényszerülnek, akik képesek jelentős tőkét magukkal vinni. 

 magnussen-portre-20191



Ha erre kerülne sor, Kevin Magnussennek saját elmondása szerint nem lenne esélye. „Ha fizetni kell az ülésért, akkor nekem ennyi volt. Nem tudok, és nem is akarok pénzt gyűjteni érte” – nyilatkozta a dán BT magazinnak.

Magnussen szerződése év végén lejár a Haasszal, de legszívesebben maradna az istállónál. „Nagyon szeretnék a Haasszal maradni. Én vagyok az egyik lehetőségük, és jó lenne, ha ezzel élnének. Ez egy nagyszerű csapat, amivel a 2021-re előírt költségvetési sapkának köszönhetően közelebb kerülhetünk az élmezőnyhöz. Emellett abban is döntés született, hogy jövőre is az idei autókat használjuk, így logikus lenne, ha a pilótákkal ugyanezt tennénk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: