DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Újabb F1-es pilóta indulna Le Mans-ban

Az Alpha Tauri francia F1-es pilótája szívesen rajthoz állna a Le Mans-i 24 órás megmérettetésen - itt is élt jó ideig, úgyhogy abszolút hazai versenynek számít neki a legendás küzdelem.

Több Formula-1-es pilóta is kipróbálta magát már a Le Mans-i 24 órás futamon és Nico Hülkenberg, vagy éppen legutóbb Fernando Alonso abszolút sikeresnek is bizonyult a legendás versenyen. Most Pierre Gasly említette meg, hogy szívesen rajthoz állna az autósport egyik csúcsmegmérettetésén - különösen úgy, hogy egyébként ez számára teljességgel hazai futamnak számít.

gasly_4



"Egyértelmű, hogy szeretnék elindulni, különösen úgy, hogy Le Mans-ban éltem tizenháromtól tizennyolc éves koromig" - idézi Gaslyt a Crash.net. "Láthattam a versenyt nézőként, aztán bent lehettem a bokszutcában is, ez nyilvánvalóan egy olyan dolog, ami izgatottá tesz. Szeretnék részt venni a futamon egy nap" - mondta a francia, akinek természetesen főállásban továbbra is az Alpha Taurinál van dolga.

Gasly egyébként jelenleg Olaszországban él, a családja pedig Franciaországban maradt, így mivel a jelenlegi helyzetben nem nagyon szabad utazni, úgy döntött, hogy egyik ország sem megfelelő célállomás számára - Dubajba utazott az elhalasztott Ausztrál Nagydíjról, nem akart kockáztatni semmit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: