DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

„Alonsóval volt a legjobb csatázni”

Esteban Ocon sajnálja, hogy nem csaphat össze többet az F1-ben Fernando Alonsóval, mert szerinte a spanyol szenzációs pilóta, akivel nagyokat lehet csatázni a futamok során.

Nagyon várta már a Formula-1-es visszatérését Esteban Ocon, akinek 2019-re nem jutott hely a sorozatban annak ellenére, hogy a tehetségét tekintve senki számára nem volt kérdéses az, hogy járna neki egy ülés - 2020-ra azonban a Renault szerződtette, úgyhogy visszatérhet a mezőnybe. A koronavírus és a szezon rajtjának eltolása azonban az ő újrakezdését is eltolta, így jobb híján arról beszélt, hogy hiányozni fog neki Fernando Alonso - amikor ő utoljára versenyzett, akkor még a spanyol is a mezőnyben volt.

fight_1



"Fernando Alonso az a pilóta, akivel szerintem a legjobban élveztem a csatákat. 2017-ben nagyon sokat küzdöttünk egymással. Lenyűgöző pilóta az előzési manővereit és a pillanat hevében meghozott döntéseit tekintve. Nagyon jó versenyző és a vele való csata mindig kemény, de sportszerű volt. Nagyon jó volt küzdeni vele" - mondta Ocon Alonsóról a Le Mag Sport Autónak adott interjújában.

"Sajnálatos, hogy távozott a Formula-1-ből. Jó lenne még találkozni vele, de nem tudom, hogy mi szerepel a terveiben, mit tervez a karrierjével és hogy mit akar csinálni a jövőben" - tette hozzá Ocon, aki az utolsó szezonjában, 2018-ban egyetlen ponttal Alonso mögé szorult a végelszámolásnál, így lett övék a tizenegyedik-tizenkettedik pozíció.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: